ponedeljak 22. oktobar 2007.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Spektakl za modne sladokusce

Još jedna nedelja mode u našem glavnom gradu

Spektakl za modne sladokusce

Desetine kreatora spremili su modele za predstojeću sezonu

U Beogradu večeras počinje 22. po redu Beck’s Fashion Week, a koji će na opšte zadovoljstvo svih poklonika mode, kao i ljubitelja domaćih i svetskih trendova trajati do 30. oktobra.

Tokom ovog modnog spektakla imaćemo priliku da uživamo i u modelima Allegre, namenjenim savremenoj ženi. Pod imenom Bella Vista svoj rad ovoga puta prikazaće kreator Nataša Lalić. Predstaviće se i samostalni dizajneri: Dragana Ognjenović, Slobodan Mihajlović, Nataša Šarić, Predrag Nerić, Bata Spasojević, Vesna Matijević, Darko Kostić, Irena Grahovac, Ana LJubinković, Boris Nikolić, Tamara Radivojević, sestre Proković, sestre Stevančević, Tijana Pavlov, Doda Komad, Dejan Despotović, Tijana i Mila Popović, Ana Grebec, Jelena Vujanović, diplomci FPU.... Isto tako, najbolji među licencnim modnim časopisima na srpskom tržištu - Elle, Joy, Cosmopolitan i Grazia, organizovaće reviju trendova. Tradicija je da na svakoj nedelji mode učestvuju i gosti iz inostranstva. Dolaze nam kreatori iz Kanade, direktno sa „Toronto Fashion NJeeka“, Lucian Matis, Zoran Dobrić i Renata Morales, a iz Londona kreator Aleksandar Nikolić. NJihov dolazak modni studio „Klik“ organizovao je zajedno sa humanitarnim fondom Katarine Rebrače u sklopu akcije čiji je cilj borba protiv raka dojke. Svoje nove modele će na ovoj, baš kao i na prethodnoj Nedelji mode, predstaviti i svetski poznati španski brendovi „Cortefiel“ i „Pedro del Hierro“.

UMETNIČKA KOLEKCIJA „NJEGOŠ“

Povodom 160 godina od prvog štampanja „Gorskog vijenca“ u Beču, modna kuća „Mona“ će danas u 19 i 21 čas revijom na Velikoj sceni Narodnog pozorišta prikazati umetničku kolekciju „NJegoš„, autorke Olje Ivanjicki i ujedno otvoriti nedelju mode u Beogradu.

- U ovom pokušaju NJegoševog ponovnog pojavljivanja među nama, u jednom možda i ekstravagantnom segmentu kao što je moda i modna kuća „Mona“, imala sam priliku da prizovem mnoge ličnosti Rusije, Nemačke, Italije, kao i ruskog cara i caricu, njegove savremenike, kao i mogućnost da se za trenutak i mi obogatimo tim sjajnim 19. vekom koji je dao i filozofiju i poeziju i muziku i slikarstvo - kaže Olja Ivanjicki.

U autorskom timu koji će realizovati prikazivanje kolekcije „NJegoš„ nalaze se reditelj Siniša Kovačević, scenograf Boris Maksimović, kompozitor Sanja Ilić, dok će se u ulozi ovog velikog pesnika, vladaoca i filozofa pojaviti glumac nacionalnog teatra Branislav Tomašević.