ponedeljak 22. oktobar 2007.
RSS
• Putovanja •
Početna > Putovanja > Putovanja – ukratko...

Putovanja – ukratko...

Festival hrane i starih zanata

Internacionalni festival nacionalne hrane, starih zanata i folklora 28. oktobra u restoranu „Dunav“ u Sremskim Karlovcima 88. put okupiće veliki broj učesnika.
- Kako je poslednjih godina festival sve više poprimio internacionalni karakter, i ovoga puta deo svoje tradicije predstaviće ambasade Nemačke, Indonezije, Austrije i Poljske. Biće tu i naši takmičari, koji će odmeriti snage u pripremanju starih jela, a biće predstavljeni i već pomalo zaboravljeni zanati, muzika i folklor. Među brojnim učesnicima naći će se predstavnici Ribarske banje, Udruženje žena iz Begaljice i KUD Leposavić - rekla je za Glas Jovana Komatović, direktor ovog festivala. 

Novi izgled hotela „Mona“

Renovirani hotel „Mona“ na Zlatiboru ove jeseni goste dočekuje u novom ruhu. U standardu evropskih hotela sa 4 zvezdice, hotel nudi luksuzno opremljene sobe, apartmane, kongresne sale, kao i restorane „Perun“ i „Vila“. Od ove jeseni gostima su u okviru „Velnes Mone“ namenjene teretane, relaks sobe, prostori za masažu, saune...
Noćenje sa doručkom u renoviranom hotelu „Mona“ košta 2.700 dinara, a za sedmodnevni boravak odobrava se 15 posto popusta, kao i mogućnost plaćanja u četiri jednake mesečne rate. 

„Skrivena Srbija“

Nova monografija „Skrivena Srbija“ autora Dragana Bosnića, večitog putnika u potrazi za lepotom, vrsnog fotografa i žurnaliste, biće promovisana na Sajmu knjiga u sali Borisav Pekić u sredu, 24. oktobra od 14 do 15 časova.
Na 152 strane i više od 230 kolor fotografija prepliću se istine i legende, ljudi i događaji, prošlost i sadašnjost, livade i šume, klisure i pećine, običaji i svetkovine, izrastaju u celinu koja podstiče maštu i podučava radoznale, mami na putovanje ka skrivenom, ka lepoti i znamenitosti.
Knjiga „Skrivena Srbija“, izdavačke kuće „Intersistem kartografija“ obuhvata kazivanja o Kosmaju, Pomoravlju, Rudniku, Gruži, Ceru, Valjevskim planinama, Azbukovici, Povlenu, isposnicama na Kablaru. Mogu se pročitati i zanimljive priče o Đerdapskoj klisuri Dunava, dolini i prerastima reke Vratne, Homolju, Kučaju, Rtnju i mnogim drugim zanimljivim mestima Srbije.