ponedeljak 22. oktobar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Ne razmišljam o otkazu!

Selektor Engleske Stiv Meklaren priznaje da se nalazi pod velikim pritiskom

Ne razmišljam o otkazu!

Loše partije Engleza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008, uključujući i poraz od selekcije Rusije (1:2), posle kojeg sudbina Gordog Albiona zavisi od ostalih duela, pokrenula je poslednjih dana pitanje smene selektora Stiva Meklarena. Engleski mediji nagađaju da bi mesto Meklarena, koji je gnev navijača navukao odmah po dolasku na čelo reprezentacije kada je precrtao ljubimca i kapitena Dejvida Bekama, mogao preuzeti Žoze Murinjo ili menadžer Arsenala Arsen Venger, koji se odavno potvrdio kao dobar strateg.

Meklaren se obratio javnosti izjavom da situacija nije baš ružičasta, ali da je spreman da istrpi pritisak javnosti i ostane u borbi sa reprezentacijom do kraja.

- U reprezentaciji vlada veliki pritisak, ali nosim se sa tim, kao i sa svakim drugim problemom u životu. Mislim da ipak sve možemo da rešimo na najbolji mogući način. Svi imamo isti cilj, da Engleska uspe da se plasira na Evropsko prvenstvo, a moj posao je da im to i omogućim. Uopšte ne razmišljam o otkazu. Trebalo bi da pričekamo kraj kvalifikacija pa da onda razmotrimo situaciju - izjavio je Meklaren, ne propustivši priliku da pohvali sjajnu atmosferu u nacionalnom timu. Meklaren je istakao da je najteže kada dospete u situaciju da drugi odlučuju o vašoj sudbini, ali da i dalje veruje da će se Englezi naći na Evropskom prvenstvu.

- Ne mogu ništa da isplaniram dok ne izborimo plasman na EP, a upravo to je van naših mogućnosti. Nadam se da će nam Izrael učiniti uslugu. Kada je u pitanju selektorsko mesto, ne razmišljam o tome, o tome moraju drugi da odluče, ali bez obzira na sve ja ću uvek isticati kako mi je zadovoljstvo što vodim ovaj tim - rekao je Meklaren.