ponedeljak 22. oktobar 2007.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Monografije o drevnim civilizacijama

Nova izdanja „Mono i Manjane“ na Sajmu knjiga

Monografije o drevnim civilizacijama

Između dva sajma izdavačka kuća „Mono i Manjana“ objavila je pedesetak novih naslova. U okviru nove edicije koju je „Mono i Manjana“ pokrenula ove godine u saradnji sa italijanskom kućom „DeAgostini“, objavljena je monografija „Antička Grčka“, dok će za sajam izaći „Stari Rim“. Treća knjiga ove edicije, „Drevni Egipat“, biće objavljena krajem godine.

Dugo očekivana četvrta knjiga iz serijala „Zmajologija, čarobnjaštvo i egiptologija“, pod nazivom „Gusarenje“, obradovaće najmlađe posetioce Sajma. Ovoga puta će moći da čitaju o najvažnijim pravilima gusarskog života. Edicija beletristike je ove godine porasla za dvadesetak novih izdanja, od kojih će se na Sajmu pojaviti uzbudljiva priča, koja baca novo svetlo na jednu od iskonskih ljudskih opsesija - „Medičijeva žirafa“ Marine Belozerske, „Snovi o kaspijskoj kiši“, najnoviji roman bestseler autorke Đine Nahai, upravo objavljen u Americi, čarobna knjiga prvoklasne književnosti „Dobra dela Ajele Linde“ Šarlot Forbs, „Izabelina kći“ Džudit Rajan Hendriks, prvoklasni triler „Duhovi okruga“ Mineral Heder Šarfedin i izvanredno delo epske fantastike „Kroz staze i dvorane podzemlja“ Šona Rasela (više o svim objavljenim knjigama možete pronaći na kraju teksta)

Od naslova objavljenih u toku godine izdvajamo: Bukerovu nagradu za 2006. godinu „Nasleđeni gubitak“ Kiran Desai, dvostrukog dobitnika Gonkurove nagrade Romena Garija i roman „Život je pred tobom“, svetski bestseler „Voda za slonove“ Sare Gruen, „Ni ti ni ja“ Kamij Lorans, najprevođenije francuske spisateljice, dobitnice nagrade „Femina“, „Mape za izgubljene ljubavnike“ Nadima Aslama, ovenčanog nagradom Britanskog udruženja pisaca... Za Sajam su obnovljene knjige: „Veština crtanja i slikanja“ Endžele Ger, izvanredan vodič za slikare početnike, koji, zbog korisnih saveta i izvanrednih ilustracija u boji na svakoj strani, upravo doživljava drugo izdanje na srpskom jeziku; i neverovatna, divno ilustrovana čuvena „Čarobna šuma bajki“ Tonija Vulfa, koja već godinama raduje mališane širom sveta. Jedna od knjiga koja se dugo spremala i sa nestrpljenjem iščekivala je i „Uhvati plamen“ - najiscrpnija biografija Boba Marlija, legende koja traje više od trideset godina. Intimna strana čoveka koji je postao mit, kralja regea čija je muzika pokrenula mase. Sve o tome kako je rege postao mejnstrim, a Bob Marli svetski simbol mira, ljubavi i mirne revolucije, dopunjeno fotografijama iz privatnih albuma koje do sada nisu objavljivane. Specijalno za ovo izdanje Marlijeve stihove preveli su naši čuveni muzičari: Rambo Amadeus, Žika Milenković, Bajaga, Đura, Kojot, Jovan Matić, Goran Cvetić, Niggor, Beogradski sindikat... I ove godine je „Mono i Manjana“ objavila nekoliko zanimljivih knjiga iz oblasti popularne psihologije. Prvi put je našim čitaocima predstavljen Endru Metjuz, autor čije knjige „Biti srećan i slušaj svoje srce“ spadaju u klasike motivacione literature. Obe knjige su bogato ilustrovane duhovitim crtežima koje je nacrtao sam Metjuz.

Objavljen je i „Put ka veličanstvenosti“, nova knjiga Robina Šarme, koji nastavlja da oduševljava čitaoce u svetu i kod nas. Zahvaljujući svojoj prethodnoj knjizi, „Kaluđer koji je prodao svoj ferari“, Šarma je postao jedan od omiljenih autora ovog žanra i kod naše publike. Svi oni koji su voleli bestseler „Ko je maznuo moj sir“ ove godine mogu da čitaju „Ledeni breg nam se topi“, knjigu koja na sličan način, kroz priču o simpatičnim pingvinima, predstavlja najnovija istraživanja o timskom radu, suočavanju sa nepredviđenim problemima i najefikasnijem sprovođenju promena na poslovnom polju.

Od čuvene autorke Lujze Hej stigla je knjiga „Zahvalnost“, koja govori o potrebi da se sagledaju sve one i krupne i sitne svakodnevne stvari na kojima treba biti zahvalan...