ponedeljak 22. oktobar 2007.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Gvozdenović na slobodi

Okončana istraga protiv bivšeg načelnika niškog SUP

Gvozdenović na slobodi

NIŠ - U istražnom postupku protiv Radisava Gvozdenovića, bivšeg načelnika niškog SUP, koji je sa još nekoliko osoba osumnjičen za bavljenje ilegalnim prometom cigareta, saslušani su svi svedoci i Gvozdenović će se u nastavku krivičnog postupka braniti sa slobode, rekao nam je njegov branilac, beogradski advokat Sava Anđelković.

- Prestali su svi razlozi za dalje zadržavanje Gvozdenovića u pritvoru, a i činjenica je da nijedan od svedoka tokom istrage, osim bivšeg inspektora Georgija Zarkova, ničim nije teretio Gvozdenovića za umešanost u poslove „duvanske mafije“. Zarkov je jedino izjavio da ga je svojevremeno Gvozdenović navodno „pozvao i naredio mu da više ne kontroliše kamione Badžinog brata Siniše Stojičića Sikija“ - kaže advokat Anđelković.

Po izlasku iz pritvora Gvozdenović je odbio da daje izjave za medije.

Bivši načelnik niškog Sekretarijata unutrašnjih poslova uhapšen je 14. jula ove godine pod sumnjom da je sa Sinišom Stojičićem Sikijem, bratom policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koji je u vreme kada je 1997. godine ubijen bio načelnik Resora javne bezbednosti MUP Srbije, zloupotrebio službeni položaj tako što je sprečavao da inspektori niškog SUP vrše kontrolu nelegalnog prometa cigareta, koji je, kako se sumnja, organizovao Stojičić.

Gvozdenović je, inače, u svim iskazima koje je do sada dao, u potpunosti negirao da je na bilo koji način počinio nedela za koja je osumnjičen, a bivšeg inspektora Zarkova, inače „ključnog svedoka“ u istrazi, označio je kao čoveka koji mu se privatno sveti jer je svojevremeno odbio da mu zaposli sina u SUP Niš.