ponedeljak 22. oktobar 2007.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Društvo – ukratko...

Društvo – ukratko...

I u Savetu, stručnost ispred politike

BEOGRAD - Ministar za trgovinu i usluge Predrag Bubalo je rekao da u Savetu za promociju Srbije ima mesta za sve stručne ljude koji misle da mogu da doprinesu promociji Srbije, kao i da je za članstvo data prednost struci nad bilo kojim političkim dogovaranjem, prenosi Tanjug. Savet za promociju Srbije su na lični zahtev napustili Srđan Šaper, Srđan Đurić i Igor Avžner. Članovi Saveta su sada pored predsednice Milke Forcan, i Jelica Minić, Ivan Tasovac, Ana Trbović, Voja Žanetić i Predrag Marković.

Tabloidi će usitniti medijsku ponudu

BEOGRAD - Nove dnevne novine na medijskom tržištu Srbije dovešće do prezasićenosti ponude i do smanjenja tiraža drugih dnevnika, ocenili su juče predstavnici strukovnih udruženja i stručnjaci iz oblasti medija, prenosi Tanjug. Profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski smatra da će pojavljivanje novih listova dovesti ne samo do smanjenja tiraža drugih, nego i do „nestanka“ nekih od dnevnika koji su već duže vreme prisutni na tržištu i da će „usitnjavanje“ pogoršati sadržaj medijske ponude.

Pekić - politika i demokratija

BEOGRAD - Fond „Borislav Pekić“ i Istraživačko-izdavački centar Demokratske stranke sutra organizuju skup „Borislav Pekić - politika i demokratija“.
Skup će otvoriti udovica velikog srpskog pisca i jednog od osnivača Demokratske stranke, predsednica Fonda „Borislav Pekić“ LJiljana Pekić, a vodiće ga inicijator ovog okupljanja 15 godina nakon Pekićeve smrti, Marinko M. Vučinić.

Zasavica će biti turistički raj

BEOGRAD - Studijom izvodljivosti projekta održivog razvoja turizma u specijalnom razervatu prirode Zasavica, koji se zasniva na očuvanju ravnoteže između životne sredine i razvoja sela kroz turizam, predviđeno je da u narednih 12 godina prihod iz te oblasti bude milion evra, izjavio je Tanjugu direktor tog projekta Slobodan Simić. On je ukazao da projekat predviđa da se broj turista do 2012. godine poveća na 10.000, a do 2021. godine na 20.000. posetilaca.

O značaju upravljanja u zdravstvu

BEOGRAD - Predavanje u okviru programa „Unapređenje menadžmenta u zdravstvenim ustanovama u Beogradu“ biće održano danas u Institutu za socijalnu medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu, prenosi Tanjug. Preuzimanjem osnivačkih prava nad zdravstvenim ustanovama, izazovi uprave Beograda usmeravaju se na unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga radi postizanja efikasnijeg, kvalitetnijeg i racionalnijeg poslovanja zdravstvenih ustanova.