subota 22. mart 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Harmonikaš tužen zbog polomljenog kreveta

Estradne zvezde često su junaci sudskih hronika, tuže se zbog uvrede, klevete, neisplaćenih računa... (7)

Harmonikaš tužen zbog polomljenog kreveta

BEOGRAD - Kao da za pevača i biznismena Andriju - Eru Ojdanića „zločin“ ne zastareva. Rešio je da pojuri starog dužnika harmonikaša Slobodana Lekića. Era, naime, tvrdi da je još 1996. godine Lekić zloupotrebio njegovo gostoprimstvo i skačući sa jednom pevačicom (koju je doveo u motel „Era“ na Ibarskoj magistrali) po njegovom krevetu - polomio ga! Smrtno ozbiljan Ojdanić je presavio tabak, rešio da štetu nadoknadi sudskim putem, i o svemu tome kaže:

- Meni je, brate, suđeno da budem bogat, a pošto me je lova oduvek htela, ne sumnjam da ću i ovu stvar da isteram na čistinu. Nisam Lekiću ovaj krevet oprostio jer ga na vreme nije otplatio. Tražim 2.500 evra, plus kamatu. Možete misliti koliku ću lovu da dobijem. Vala, načekah se para zbog tog polomljenog kreveta!

I to nije sve. Sarajevski tabloid Ekspres pre dve godine objavio je tekst pod naslovom „Era Ojdanić član ‘Crne ruke’“, sa nadnaslovom „Srbijanski pjevač upleten u terorizam“. U senzacionalističkom tekstu piše da se Era sve više povukao u duboku ilegalu i otkazuje već dogovorene koncerte: „Era prećutkuje da je član terorističke organizacije ‘Crna ruka’. To je nedavno obelodanila beogradska televizija pozivajući se na izvore u srbijanskoj policiji koja ima debeo dosije o Ojdaniću. Navodno je otkriveno da je on jedan od glavnih finansijera terorističke organizacije i u Republici Srpskoj... Saznajemo da je u stanu Ere Ojdanića održano više sastanaka „Crne ruke“ na kojima su dogovorene akcije koje se dovode u vezu s ubistvima u Beogradu...“ Pored svega, Ekspres stavlja Eri na teret i zavođenje maloletnica koje nastupaju u njegovim spotovima. Kao izvor pominju se njihovi roditelji, ali bez imena i drugih podataka!

Era Ojdanić kaže da je bio više nego iznenađen kada je to pročitao, prvo su ga zvale kolege i prijatelji začuđeni takvim pisanjem o njemu. Era napominje da je on miroljubiv čovek, njegova je ruka prijateljska, a ne crna koja ljudima skida glave, i dodaje:

- U mojim spotovima uopšte nema devojaka niti sam s njima, a pogotovo sa maloletnicama, bilo šta snimao za televiziju. Ja sam ozbiljan čovek koji vodi računa o tome šta sebi može da dopusti - tako nešto ni u snu. Domaćin sam „Lipovačkih dana“ gde radim na afirmisanju narodnog stvaralaštva i tu se, pored ostalih, pojavljuju i devojke. Novinarku koja je napisala sve to o meni tužio sam sudu, a i list će na sudu biti u prilici da dokazuje te svoje tvrdnje. Spor dugo traje, ali ja sam uporan i neću odustati. Ja svuda nastupam, ljudi me iskreno i toplo dočekuju, nikada nisam pravio razlike između Srba, Hrvata i Bošnjaka i drugih naroda. Ponavljam, svi me poznaju kao vrlo miroljubivog i tolerantnog čoveka, a sada pišu o meni i nekakvoj „Crnoj ruci“, za koju sam prvi put čuo tada u tim novinama. Uopšte ne znam da li tako nešto i postoji!? To me je mnogo naljutilo, jer nije u redu da plasiraju takve klevete na moj račun. Do danas nisam saznao ko stoji iza toga, ali tvrdim da će oni koji su dali informaciju novinarima, a ovi napisali sve na sudu objasniti. A potom, teško njima. Platiće materijalnu odštetu koliku redovni sud u Sarajevu odluči.    

(Nastavlja se)

Komentari

Koje su ovo gluposti? Ovom coveku definitivno treba lekarski nadzor. Zar posle 12 godina da se seti polomljenog kreveta. I ako ga je Lekic polomio sa pevacicom, ugostiteljska etika nebi trebala da mu dozvoli da iznosi ovakve cinjenice, ako uopste zna sta ona predstavlja. Bila jednom jedna zemlja u kojoj su biznismeni, menadzeri, rukovodioci delegirani po svojim znanjima stecenim u nepotpunoj osnovnoj skoli, sve je divno funkcionisalo u divnoj zemlji.