utorak 22. januar 2008.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Pored „bliznakinja“ niče mali grad

Šoping centar kod PC „Ušće“ biće završen u septembru 2008.

Pored „bliznakinja“ niče mali grad

Na dva kilometra od centra grada zablistaće novi trgovinski centar vredan 150 miliona evra. Druga kula PC „Ušće“ biće završena 2010. godine

U Beogradu se sve više grade mali gradovi. To su mesta gde se nudi sve, počev od šopinga, rekreacije, dobre hrane, sve do nezaboravnog noćnog života. Grad u gradu je popularna varijanta svojstvena metropolama, pa je stoga korisno napomenuti da naš grad nimalo ne zaostaje za velikim evropskim trendovima. Dobar glas Beli grad će zadržati još jednim velikim poduhvatom - gradnjom kule bliznakinje sadašnjem poslovnom centru Ušće.

Trenutna gradnja šoping centra, na površini od 130.000 kvadrata pretenduje da postane najveći centar na Balkanu. Na samo dva kilometra od centra grada, u septembru 2008. godine zablistaće novi šoping centar vredan 150 miliona evra.

Kula bliznakinja biće poseban poduhvat gradnje. Od postojeće zgrade biće udaljena celih 60 metara i taj plan je u potpunosti usvojen. Iako je planirano da joj temelji budu u razdaljini samo 10 metara ovaj plan je promenjen iz bezbednosnih razloga. Ova zgrada biće potpuno identična postojećoj, s tim što se još vodi polemika da li će biti pola hotel pola poslovni objekat. Gradnje ove kule koštaće 40 miliona evra. Do 2010. godine Beograd će dobiti još jedan zaštitni znak - dve velelepne, istovetne građevine.

ZA OBNOVU PRVE KULE  35 MILIONA EVRA

Posle NATO bombardovanja u rekonstrukciju PC „Ušće“ uloženo je 35 miliona evra i tom prilikom zgrada je dobila još dva sprata. Ukupna površina poslovnog prostora ovog objekta iznosi 27.237 kvadrata. Sedam modernih liftova će za samo 20 sekundi doći do 25. sprata, a tu je još i parking sa 750 mesta.

TITU BILO ZAGUŠLJIVO

- Interesantan je podatak da je Tito prilikom jedne posete zgradi CK izjavio da mu je vazduh zagušljiv. Rešili smo taj problem specijalnim klima-sistemom koji svaki sat vremena ubacuje svežu količinu čistog vazduha.

- PC „Ušće“ je najmodernija zgrada u regionu. Visoka je oko 134 metra i samim tim je fascinantna za sve koji je posete i vide. Poslovni partneri iz inostranstva redom ostaju fascinirani. Malo ko zna da Beograd ima ovakvu građevinu. Posebno je fantastičan pogled noću. Kada padne sneg pogled sa 25 sprata odaje utisak da ste na oblacima - kaže za Glas Slavica Cicvarić, PR menadžerka „MPC Propertiz“.
Celokupan posao investiranja ovog projekta na sebe je preuzela kompanija MPC „Propertiz“, koja će prema planu, do 2009. godine da zaradi oko 550 miliona evra.