utorak 22. januar 2008.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Ko želi da se oblači kao predsednik?

Ko želi da se oblači kao predsednik?

Danijel Miteran, udovica bivšeg francuskog predsednika Fransoa Miterana, odlučila je da na aukciji proda većinu odeće i ličnih predmeta svoga muža koji je preminuo pre 12 godina.

Na aukciji, koja je zakazana za 29. januar, naći će se svilena odela, šeširi, torbe od krokodila i mnogi drugi predmeti koji otkrivaju ljubav socijalističkog lidera prema luksuzu.

Među 367 predmeta koje aukcijska kuća „Tažan“ očekuje da proda, ima oko 100 košulja, 60 odela i izbor poklona koje je Miteran dobio od svetskih lidera poput Fidela Kastra.
Na aukciji će se takođe naći i dobar deo garderobe Danijel Miteran, koja namerava da prikupi 100.000 evra za svoje humanitarne akcije, prenosi Rojters.
Organizatorka licitacije Benedikt Blondo-Vatel izjavila je da je teško utvrditi da li je Miteran, koji je vladao Francuskom od 1981. do 1995, imao više odeće od drugih predsednika.
- Ovo je prvi put da na aukciju stavljamo garderobu jednog predsednika republike. Nisam imala priliku da zavirim u garderobe drugih predsednika, pa ne mogu da napravim poređenje - objasnila je ona.