petak 21. septembar 2007.
RSS
• Republika Srpska •
Početna > Republika Srpska > Pjesnici pjesniku, majci i Kozari

U Pozorištu Prijedor danas otvaranje 35. književnih susreta na Kozari

Pjesnici pjesniku, majci i Kozari

PRIJEDOR - U Pozorištu Prijedor danas će svečano biti otvoreni 35. književni susreti na Kozari, trodnevna manifestacija koja će okupiti dvadesetak pesnika i književnika iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, FBiH i Republike Srpske. Prema programu manifestacije, nakon ceremonije otvaranja biće priređeno poetsko veče „Pjesnici pjesniku, majci i Kozari“ na kojem će stihove govoriti Matija Bećković, Dobrica Erić, Kolja Mićević, Sanja Domazet, Ružica Komar, Andrej Bazilevski, Marjanca Kočevar, Milenko Stojičić, Jovan Zivlak, Ismet Bekrić, Mile Mutić i Darko Cvijetić. U programu će nastupiti dramski umetnici Rada Đuričin, Vjera Mujović i Radenka Ševa, a u muzičkom delu Karolina Mihajlović, izvorna grupa „Gora“, Božidar - Boki Milošević i hor „Vila“.

Centralna manifestacija ovogodišnjih književnih susreta biće održana u subotu, 22. septembra, na Mrakovici, kada će Milovanu Marčetiću biti uručena književna nagrada „Skender Kulenović“.

U subotu u 20 časova u Pozorištu Prijedor biće priređeno književno veče na kojem će biti predstavljena Marčetićeva nagrađena knjiga „Taškent“, a u Muzeju „Kozara“ u 19 časova biće otvorena izložba radova nastalih na Trećoj likovnoj koloniji „Sreten Stojanović“, koja je održana u avgustu na Kozari. Ovogodišnji susreti književnika biće zatvoreni u nedelju, 23. septembra, u prijedorskoj „Galeriji 96“ nastupom pisaca iz takozvanog „zavičajnog kruga“.

Generalni pokrovitelj 35. književnih susreta na Kozari je Ministarstvo prosvete i kulture RS, domaćin i organizator opština Prijedor, a suorganizatori su grad Banjaluka i opštine Gradiška, Kostajnica, Kozarska Dubica i Novi Grad.

Ključne reči: