ponedeljak 21. januar 2008.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Zabrinuta majka strahuje od osvete Albanaca

Albanski odbornici u Novom Brdu ljuti zbog pisma devojčice Slobodanke Tasić predsedniku Srbije

Zabrinuta majka strahuje od osvete Albanaca

U pismu Tadiću Slobodanka ništa nije slagala, ali je navukla gnev albanskog življa - kaže majka 15-godišnje devojčice, koja se požalila na teške uslove života na Kosmetu. Uplašena je za svoju decu, ali ne zna kome da se žali

Verodostojnost pisma devojčice Slobodanke Tasić, koje je predsednik Srbije Boris Tadić pročitao na poslednjoj sednici Saveta bezbednosti, a u kome je ova petnaestogodišnja devojčica iz Bostana opisala pakao u kome žive srpska deca na Kosmetu, demantovalo je sedmoro albanskih odbornika skupštine opštine Novo Brdo. Taj demanti je, kako tvrde naši izvori, prenela i lokalna TV Kohavižen, iza koje stoji Veton Suroji. Opština Novo Brdo većinski je nastanjena srpskim življem, ali je zbog neizlaska na lokalne izbore, vlast u opštini u rukama Albanaca.
Slobodankina majka Ubavka, učiteljica u Bostanu i bivši odbornik Skupštine Novo Brdo potvrdila je agenciji Sina da je predsednik opštine Bajruš Imeri sedmorici albanskih odbornika u prošli petak na sednici Skupštine opštine pročitao pismo njene ćerke. Ona kaže da je zbog toga uplašena za bezbednost njene dece jer su Albanci ljuti zbog pisma koje je Boris Tadić pročitao u Savetu bezbednosti.

- Pravo da vam kažem, ne znam kome da se obratim za pomoć. Slobodanka u pismu ništa nije slagala, ali je na sebe navukla veliki gnev albanskog življa na Kosmetu. Sin Slobodan pohađa srednju školu u dvadeset kilometara udaljenom srpskom selu Šilovo, putem koji vodi kroz teritoriju naseljenu isključivo Albancima - priča zabrinuta Ubavka.
Bivši predsednik opštine Novo Brdo, Petar Vasić, kaže da mu nije jasno po kom to zakonu krnji sastav skupštine ima pravo da donosi bilo kakve odluke.

- Poslednjeg dana kada je deset odbornika srpske nacionalnosti trebalo da se izjasni da li će učestvovati u radu skupštine, doneli smo odluku da ne radimo u skupštini zajedno sa albanskim predstavnicima i oni su to iskoristili. Naravno, iza tog demantija ne stoje srpski odbornici, među kojima se nalazi i Slobodankina majka Ubavka - objašnjava Vasić i dodaje da je odlukom Unmika srpskim odbornicima mandat produžen na još šest meseci.
- Osuđujemo donošenje ovakve nelegalne odluke, kojom albanska strana želi da umanji težinu Slobodankine iskrene ispovesti o paklu u kome žive srpska deca na Kosovu i Metohiji-ističe on.