ponedeljak 21. januar 2008.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Vladika Artemije u poseti Berlinu

Vladika Artemije u poseti Berlinu

BEOGRAD - Episkop raško-prizrenski Artemije sutra, 21. januara, započinje novi krug diplomatskih napora u cilju borbe za Kosovo i Metohiju i očuvanja srpstva na njemu, četvorodnevnom posetom Berlinu, saopštila je juče Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska, a prenosi Tanjug.

„U periodu koji nam predstoji, obremenjenom pokušajima zapadnih moćnika da, udovoljavanjem šiptarskom mafijaško-kriminalnom lobiju, koji i sprovodi vlast u ovoj srpskoj pokrajini, odvoje Kosovo i Metohiju od svoje matice - države Srbije, potrebno je mnogo snage i mudrosti da bi se moglo protivstati ovakvom bezakonju“, navedeno je u saopštenju.
Stoga će vladika Artemije, u toku četvorodnevne posete Berlinu, imati razgovore s predstavnicima nemačkih vlasti, čija je uloga u eskalaciji problema Kosova i Metohije, veoma velika.

Posetu je pripremio Američki savet za Kosovo u Vašingtonu, a u delegaciji koja će pratiti vladiku Artemija je i predsednik Američkog saveta za Kosovo Džim Džatras, Veljko Sikirica iz Vašingtona i protosinđel Simeon, iguman manastira Banjska, navedeno je u saopštenju pres službe Eparhije raško-prizrenske.