Glas Javnosti

KNEŽEVIĆ: Bolje je nestati nego bitisati kao senka bivših Srba

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Kad se govori o hrvatskim zločinima, onda se uvek kaže ustaški, kad je reč o nemačkim to su uvek nacistički, samo kad se govori o Srbima, onda su to srpski zločinci, ocenio je lider DNP-a

Ako bismo pristali da po ovome zapadnom čipovanju sve prihvatimo, onda nema potrebe ni da više postojimo, kao narod u ovom obliku, rekao je lider Demokratske narodne partije i poslanik u Skupštini Crne Gore Milan Knežević o nametnutim "rezolucijama".

On je na početku vrlo emotivnog govora, na književnoj tribini u Srpskoj kući u Podgorici ironično istakao da su Kneževići "stara genocidna familija iz sela Mojanovići u Zeti". 


"Đedovog brata Mirka ubili su vojnici Vermahta u Kosjeriću, u Aprilskom ratu 1941. godine, imao je 28 godina. Kažu da je poginuo odbivši da im se preda i kao svaki genocidni pripadnik svoga naroda, svestan da će toga dana da bude ubijen, pucao je na njih dok ga nesu ubili. Đedovog brata Milana isto su ubili Nemci, 6. maja 1945. dok je oslobađao hrvatski Karlovac. Imao je 24 godine. Poginuti tri dana prije kraja rata može samo jedan genocidni Srbin iz Crne Gore, koji je oslobađao Karlovac od njemačkih fašista i ustaša, kako bi potomci onih kojih je oslobađao mogli u miru da ukidaju ćirilicu, i slobodno pišu grafite za dom spremni", rekao je Knežević.

Kako je istakao, "istražili su se", odnosno nestali, mnogo veći narodi, nego što je srpski.

"Po meni bolje i da se istražimo i da nestanemo sa zemljine kore, nego da bitišemo kao sjenke bivših Srba, ili bivših Crnogoraca, jer ja nikad nisam pravio razliku između pravoslavnih Crnogoraca i Srba, ali neka naša zabludjela braća itekako je prave", poručuje Knežević.


Ocenio je da je Crna Gora postala "pjaca rezolucija" i da očekuje da narednih dana neko podnese rezoluciju o "obaveznosti pomirenja Harisa Džinovića i njegove bivše supruge Meline". 

"Juče je premijer Spajić pomenuo Jasenovac, nisam ga pomenuo ja, niti sam imao namjeru da preko jasenovačkih žrtava izjednačavam, vagam srebreničke žrtve niti da upoređujem, a niti je uporedivo ono što se desilo u Jasenovcu i ono što se desilo u Srebrenici", rekao je Knežević, dodavši da će, ako treba, pomoći da se rezolucija o Jasenovcu napiše. 

Potom je pozvao da "Crna Gora prva u Ujedinjenim nacijama predloži Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, i da osudi ubijanje najmanje 700.000 Jevreja, Srba i Roma od hrvatskog naroda koji su bili u ustaškim formacijama i u tzv. nezavisnoj državi Hrvatskoj".

Knežević je apostrofirao, da "kad se govori o hrvatskim zločinima, onda se uvek kaže ustaški, kad je reč o nemačkim to su uvek nacistički, samo kad se govori o Srbima, onda su to srpski zločinci".

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR