nedelja 19. avgust 2007.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > DSS zloupotrebljava Pokrajinu

Nada Kolundžija, šef poslanika DS-a, optužuje premijerovu stranku

DSS zloupotrebljava Pokrajinu

BEOGRAD - Nada Kolundžija, šef poslaničke grupe DS-a, izjavila je da zloupotreba Kosmeta u stranačkim promocijama i nadmetanju nanosi ogromnu štetu interesima Srbija.

- Trebalo bi izbaciti retoriku koju smo jedva preživeli u ne tako dalekoj prošlosti i koja nas svađa sa svetom tokom ove nove runde pregovora - kazala je ona Beti povodom izjava koje su se o Pokrajini poslednjih dana mogle čuti od pojedinih zvaničnika DSS-a o stvaranju NATO države na Kosmetu.
Naši napori, istakla je, treba da idu ka pridobijanju što više uticajnih zemalja za naše stavove kada je reč o rešavanju budućeg statusa Kometa.

- Moramo biti svesni da su ovi pregovori možda poslednja šansa da braneći svoj državni interes dođemo do rešenja koje će obezbediti mir i evropsku perspektivu, ne samo Srbije, već i čitavog regiona - dodala je Kolundžija i navela da „pokušaj stranačkih prvaka da se pomalo ratobornom retorikom na temu Kosova bore za glasače u Srbiji u ovom trenutku loša je usluga državi“.

Ona nije mogla ni da potvrdi ni da negira informacije da je DS predložila DSS-u da predsednički izbori budu održani do kraja ove godine, a lokalni u martu 2008.
- Ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem pisanje medija jer sudbina zavisi od dogovora sa koalicionim partnerima. Za nas je važno je da se postigne dogovor sa koalicionim partnerima bez obzira na naše procene šta bi bilo najadekvatnije - kazala je Kolundžija  agenciji Beta.

Neki mediji su objavili da taj scenario predviđa i dogovor stranaka vladajuće koalicije o podršci zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije, ali i daje vremena da se sa DSS-om postigne dogovor o sistemu lokalnih izbora, jer u stranci Vojislava Koštunice ne pristaju na većinski sistem koji predlaže DS.

Ključne reči:

Komentari

Nado, nemoj više da nas braniš, molim te, nemožemo više da izdržimo, idi malo brani šiptare