subota 19. april 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Reflektor - ukratko..

Reflektor - ukratko..

Sofisticirani humor

Beogradska grupa KRSH, čije su pesme rađene u maniru sofisticiranog humora, objavila je pre dva dana debi album pod nazivom „Vatreno krštenje“ u produkciji nezavisne izdavačke kuće „Ilegalnih poslastičara“. Tri pesme ovoga benda našle su se na odličnoj kompilaciji „Šta treba mojoj deci“, dok je numera „Zaljubljeni par“ već nekoliko nedelja u vrhu liste singlova B92. KRSH će se uskoro pojaviti na „Art and music“, koje se tradicionalno održava u Puli.Plesač i pevač Aleksa Jelić objavio svoj prvi album u produkciji PGP RTS

U tami disko kluba

Pop pevač i plesač Aleksa Jelić objavio je za PGP RTS debitantski album „U tami disko kluba, nazvana po staroj pesmi „Ju grupe“, u kojoj svira njegov otac Dragi Jelić.
- Album sam nazvao po mojoj omiljenoj pesmi „Ju grupe“, koju sam preradio u nekom svom fazonu. Dobila je sasvim drugačiji oblik i zaživeće sada za neke nove generacije. Naziv „U tami disko kluba“ mi se dopao jer spaja muziku sa plesom - rekao je Jelić.
Gitarista i pevač „Ju grupe“ Dragi Jelić pomogao je u nastanku albuma sa dve kompozicije, ali mlađi Jelić ističe da se njegov otac nije mešao u to kako će obraditi samu pesmu „U tami disko kluba“.
- Uopšte se nije mešao. Nije čak ni došao da odsvira gitare za tu pesmu. Imao je potpuno poverenje u mene. Kada je čuo pesmu, bio je zadovoljan pošto zvuči potpuno drugačije od onoga što je „Ju grupa“ uradila 70-ih godina - ističe još Aleksa Jelić.

Prema njegovim rečima, pomoć oca i „cele porodice Jelić bila je dragocena“ za nastanak albuma. Od 11 pesama, on sam je uradio osam, dve je komponovao njegov otac, a jednu gitarista „Ju grupe“ njegov brat od strica Petar Jelić.
Nekadašnji plesač Pozorišta na Terazijama i član raznih trupa u Barseloni, Aleksa Jelić je počeo pevačku karijeru u Srbiji prošle godine nastupima na Beoviziji i na Radijskom festivalu. Ove godine na Beoviziji u duetu sa Anom Štajdohar zauzeo je drugo mesto sa pesmom „Beli jablan“, koja će se od sledeće nedelje pojaviti i kao prvi spot sa albuma „U tami disko kluba“.

G. J.