subota 19. januar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Partizan je gazda na Banjici

Vaterpolisti „crno-belih“ dočekuju Posilipo u četvrtom kolu Evrolige (20)

Partizan je gazda na Banjici

Došlo je vreme da se naplati dug sa kamatom. Vaterpolisti Partizana večeras će na Banjici (20.00) ugostiti italijanski Posilipo u četvrtom kolu D grupe Evrolige, a u ovom duelu srpski šampion ulazi sa namerom da se ekipi iz Napulja revanšira za neuspeh (10:11) pre mesec dana u trećoj rundi. „Crno-belima“ trijumf u duelu sa Napolitancima doneo bi lakši put do četvrtfinala Evrolige, jer bi im onda u dva preostala susreta sa Brešom i Barselonetom bila dovoljna jedna pobeda da ostvare cilj.

- Sada smo drugačije radili u odnosu na prvi meč sa Posilipom, pošto smo u Napulju primili neke neuobičajene golove za Partizan, što nas je na kraju i koštalo poraza. Do početka susreta na Banjici odgledaćemo još neke snimke zbog dogovora u vezi sa taktikom. Znamo šta moramo da uradimo da bismo osvojili bodove i ja verujem da možemo da ostvarimo trijumf, a najvažnije je da imamo ozbiljan pristup i da budemo koncentrisani - kaže vaterpolista „crno-belih“ Andrija Prlainović.

Bombarder Filip Filipović nada se da se Italijani na Banjici neće služiti nesportskim sredstvima, jer mu je prošle godine Skoti Galeta na trening duelu naše reprezentacije sa „azurima“ polomio vilicu.

GRUPA D

Parovi četvrtog kola (danas): Partizan - Posilipo (20), Breša - Barseloneta (20.30). Tabela: Partizan 6, Poslipo 6, Breša 3, Barseloneta 3. Parovi petog kola (6. februar): Partizan - Breša, Posilipo - Barseloneta.

- Nikome niti želim da pretim niti se plašim da bi oni mogli namerno da me povrede. Mogu tako da se ponašaju na svom bazenu, ali na mojoj Banjici to neće moći nikako. Mislim da im neće pasti na pamet da se služe prljavim sredstvima, jer to im niko ne bi dozvolio u svojoj kući - smatra Filipović.

Reprezentativac Srbije uprkos povredi ramena ističe da će uskočiti u bazen da pomogne svojim saigračima.

- Doktori su mi rekli da povreda postaje hronična i da moram da je lečim. Rame mora da izdrži, a posle meča moraću da se lečim, jer me ovo stanje psihički iscrpljuje - dodao je Filipović. 

Ključne reči: