nedelja 18. novembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Zaključana kancelarija oterala Ruse

Slab odziv reprezentacija za boksersku reviju „Meč šampiona za Zlatnu rukavicu“

Zaključana kancelarija oterala Ruse

Nastojeći da opravda loš odziv gostujućih reprezentacija, direktor Bokserskog Saveza Srbije Tadija Kačar je rekao da su učešće na 51. međunarodnom bokserskom turniru „Meč šampiona“ za Zlatnu rukavicu mnoge zemlje otkazale verovatno zbog toga što su se izduvale na Svetskom prvenstvu i što su sada skoncentrisale snage za pripreme za predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre. Tako i stalni učesnik svih dosadašnjih „Mečeva šampiona“ selekcija Rusije ovog puta nije doputovala u Srbiju.

- Rusija nije doputovala verovatno zbog toga što je promenjen predsednik Bokserskog saveza Ruske Federacije Huseinov. Rusija verovatno ima problema u Savezu, pa nisu uspeli da nađu adekvatnu ekipu za ovaj turnir - tvrdi Tadija Kačar.

On je napomenuo da je i Bokserski savez Srbije imao organizacionih problema vezanih za funkcionisanje kancelarije koja je bila zaključana mesec i po dana.

- Kada smo dobili zvanično rešenje od Ministarstva prosvete i sporta, krenuli smo u pripreme naše reprezentacije za Svetsko prvenstvo, tako da je naš najprestižniji turnir „Meč šampiona“ za Zlatnu rukavicu bio u dugom planu - rekao je Kačar.

Direktor saveza je potom podsetio je da po završetku Svetskog prvenstva preostalo jako malo vremena za valjanu organizaciju tradicionalne revije.

- Kada se završilo Svetsko prvenstvo počeli smo ozbiljno da radimo na organizaciji turnira, pa mislim da je kada se sve to uzme u obzir odaziv zadovoljavajući - rekao je Kačar, dodajući da se nada da će sledeći turnir biti bolje organizovan, a samim tim i masovniji. 

Ključne reči: