nedelja 18. novembar 2007.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Izložba o filmu „Help“ u Kući slavnih rokenrola

Izložba o filmu „Help“ u Kući slavnih rokenrola

KLIVLEND - U Kući slavnih rokenrola u Klivlendu juče je otvorena izložba posvećena filmu „Help!“ koji su legendarni „Bitlsi“ snimili 1965. godine.
Amerikance je sa „Bitlsima“ upoznao Ed Saliven u svojoj emisiji, ali su ih prvi put videli u boji upravo u filmu „Help!“.

-Deca bi vrištala kada su „Bitlsi“ bili na ekranu, kaže glavni kustos Kuće slavnih rokenrola Džim Henke, koji je jedan od organizatora izložbe koja traje do 30. marta.

„To je bila neka vrsta komične verzije filma o Džejmsu Bondu. Ima mnogo smešnih stvari“, rekao je Henke.

U jednoj od scena, Džon Lenon i Pol Makartni pokušavaju da nagovore Ringa Stara da odseče prst kako bi se rešio prstena na njemu. „Pa, krajnici ti ne nedostaju, zar ne?“, upitao ga je tada Makartni.

Ta i druge rečenice u centru su pažnje na izložbi, na kojoj je predstavljena velika količina predmeta iz filma, uključujući ogrtač koji je Lenon nosio u sceni na austrijskim Alpima, akustičnu gitaru koju je svirao u filmu i odelo i čizme koje je u njemu nosio Džordž Harison. Studio Junajted artists odlučio je da snimi film iz prostog razloga, kazao je Džeri Pam, koji je bio zadužen za reklamiranje filmova „Help!“ i „A Hard Day’s Night“ u SAD.

„Rekli su: ‘Zar ne bi bilo divno kada bismo ‘Bitlse’ mogli da vidimo u boji?’“, prisetio se Pam.

O toj novini na izložbi svedoči nekoliko radijskih reklama.

„Pogledajte ‘Help!’. U boji je“, završetak je jedne od njih. U filmu punom akcije „Bitlsi“ su otpevali „You’ve Got to Hide Your Love Anjay“ i druge hitove.

Ključne reči: