nedelja 18. novembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > „Gasprom“ blizu Partizana

Tomislav Karadžić najavljuje saradnju sa Žarkom Zečevićem

„Gasprom“ blizu Partizana

Doskorašnji generalni sekretar Partizana Žarko Zečević, koji zastupa rusku naftnu kompaniju „Gasprom“ u Srbiji, na dobrom putu je da dovede najvećeg proizvođača i distributera gasa na svetu u Humsku ulicu! Iako se povukao sa funkcije u klubu, Zečević će se potruditi da „crno-beli“ izađu iz finansijske krize, u koju su upali ove godine. Ni predsednik Tomislav Karadžić nije krio u izjavi od pre nekoliko nedelja da Partizanu treba dva miliona evra za normalno funkcionisanje do kraja godine, i da postoji mogućnost da ovu godinu klub izađe sa minusom.

- Zasada nije bilo zvaničnih razgovora sa predstavnicima „Gasproma“. Budući da je Žarko Zečević nedavno postao njihov predstavnik u Srbiji, mislim da je ta informacija o angažovanju ruskog giganta više došla po inerciji, po logici stvari - rekao je Karadžić.

Prvi čovek „crno-belih“ ipak priznaje da je bilo razgovora o toj temi.

STRANCI NISU ZADOVOLJILI

Kao što je trener Miroslav Đukić i najavio, od eventualnih pojačanja usred sezone neće biti ništa. Trio iz inostranstva - Nemac Tajhman, Brazilac Gabrijel i Ganac Kudemor - koji je proteklih dana trenirao sa Teleoptikom, spakovao je kofere i otputovao iz Srbije.

- Pre nekoliko dana razgovarao sam sa gospodinom Zečevićem o angažovanju ruske kompanije. Međutim, ne verujem da neko iz te firme zna za tu ideju. U svakom slučaju, bilo bi mnogo dobro da „Gasprom“ dođe u Humsku - rekao je Karadžić za Glas javnosti.

Godišnji promet koji „Gasprom“ ostvari je oko 300 milijardi dolara. Deo od te cifre se odvaja za sportske klubove, među kojima je i ruski šampion Zenit, čiji je „Gasprom“ praktično vlasnik, ali i nemački Šalke, koji godišnje dobija 25 miliona dolara od generalnog sponzora.