utorak 18. septembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Inauguracija Vitezova

Pirot sa ponosom predstavio klub američkog fudbala

Inauguracija Vitezova

Subota 15. septembar biće zlatnim slovima upisana u istoriju Pirota. Najmlađi sportski kolektiv iz gradića sa juga Srbije, klub američkog fudbala Vitezovi odigrao je prvu utakmicu. U prijateljskom meču, koji je bio više od sporta, gosti su bili igrači iz kluba Plavi vitezovi iz Beograda, koji su pozajmili opremu domaćinima za ovaj meč. Priče da su Piroćanci jedni od najvećih ljubitelja sporta u Srbiji potvrdilo je oko 1.500 gledalaca na tribinama gradskog stadiona, ali i predsednik opštine Vladan Vasić, koji je izveo početni udarac.

- Klub je osnovan 12. februara, a sa treninzima smo počeli pre manje od tri meseca. Igrači su opremu, koju smo pozajmili od naših velikih prijatelja Plavih zmajeva iz Beograda, prvi put obukli dan pred utakmicu - kaže predsednik Vitezova Dragan Novaković i dodaje: - Pirot je poznat kao sportski grad, a Piroćanci kao veliki poštovaoci sporta. Zato imamo podršku svih gradskih struktura, na čelu sa predsednikom opštine. Naša želja je da u najskorije vreme nabavimo opremu i od sledeće godine zaigramo u nacionalnoj ligi saveza američkog fudbala Srbije (SAFS).

„TIGAR“ SPONZOR

Vitezovi bi u skorije vreme mogli da promene naziv u Tigrovi. Prema rečima predsednika kluba Dragana Novakovića, korporacija „Tigar“ iz Pirota, koja između ostalog ima poslovnu saradnju sa „Mišelinom“, zainteresovana je da sponzoriše pirotski klub američkog fudbala. Iako su obavljeni tek neformalni razgovori ljudi u klubu se nadaju da će se do kraja godine konkretizovati saradnja.

Nagradu za veliki entuzijazam i hrabrost da se uključe u popularizaciju sporta, koji je još uvek u pionirskim povojima u Srbiji, čelnici kluba su dobili kroz veliki broj gledalaca i čestitke za pravi spektakl, koji su priredili.

- Niko do sada na premijeri nije napravio veći spektakl od Piroćanaca - rekao je osnivač i predsednik UO Beogradskih plavih zmajeva Borislav Mihajlović: - Ostaće upamćeni i po tome što su prvi klub koji je na premijeri igrao u opremi. Nama je bila čast da budemo gosti i skromno doprinesemo popularizaciji ovog sporta na jugu Srbije.

U utakmici koja je obilovala lepim potezima, a gde rezultat nije bio u prvom planu, mnogo bolji su bili gosti (66:0), koje narednog vikenda očekuje polufinalni duel nacionalne lige protiv Pančeva.