utorak 18. mart 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Sani Armani traži dva miliona evra od Lazetića

Estradne ličnosti često su junaci sudskih hronika, tuže se zbog klevete, povrede ugleda, alimentacije... (3)

Sani Armani traži dva miliona evra od Lazetića

BEOGRAD - Neko davno reče da je bolje umreti nego imati posla sa sudom. Elem, zanimljiv je slučaj „Protiv govora mržnje“ koje su pre skoro dve pokrenule tri nevladine organizacije iz Beograda protiv RTV Pinka i njegovog glavnog i odgovornog urednika Željka Mitrovića i autora emisije „Ne može da škodi“, popularnog glumca Milana- Laneta Gutovića. Postupak su pokrenule Asocijacije za žensku inicijativu (AŽIN), SOS telefon-centar za devojke i Žene na delu, reagujući na emisiju „Ne može da škodi“, Laneta Gutovića koja se emitovala na TV Pink. Svoju tužbu potkrepile su geslom „Svima nam škodi, jer uvredama počinje nasilje“! Tužbu je podržalo još 55 nevladinih organizacija i veći broj građana, a jedina kazna koju traže tužitelji je Gutovićevo izvinjenje. Tim povodom Milica Minić, predstavnica AŽIN-a priča da traže da se primeni zakon kako bi se mediji upristojili na svim nivoima, a posebno kada je reč o mizogeniji, odnosno-mržnji prema ženama.

- Smatramo da treba postaviti granicu dokle može da se ide kada su u pitanju tekstovi koji se koriste u medijima. Sloboda izražavanja ne sme da ugrozi ljudska prava. Ne tražimo cenzuru umetničkih sloboda. Mediji su prema zakonu ograničeni individualnim slobodama. Još nismo dobili izvinjenje. Sa Lanetom se nikada nismo ni čule, niti smo Pinku slale bilo kakve dopise, koji je u međuvremenu ukinuo ovu emisiju. Imamo Zakon o javnom informisanju, koji zabranjuje govor mržnje i diskriminacije, a autor takve emisije treba da odgovara po slovu tog zakona. Pravi put do upristojenja medija nisu tužbe, već bi to trebalo da bude unutrašnja politika njihovih kuća.

Neko je davno rekao: bolje je umreti nego imati posla sa sudom!

Narodnjačka pevačica Jasna Milenković Jami podnela je tužbu protiv njenog bivšeg momka (pisalo se i verenika), beogradskog frizera Predraga-Peđe Rankovića, zbog izjava u medijima za koje tvrdi da su notorne neistine, predlažući sudu da donese presudu kojom bi otac njihove maloletne kćerke Lee bio obavezan da nadoknadi materijalnu štetu zbog povrede prava ličnosti (ugleda, časti, slobode), te pretrpljene duševne bolove, u ukupnom iznosu od 600.000 dinara. Za pretrpljeni strah za egzistenciju i zdravlje, kao i za egzistenciju maloletnog deteta traži dodatnih 400.000 dinara, a na sve to zahteva zakonsku zateznu kamatu na svaki pojedinačni iznos počev od dana podnošenja tužbe (maja 2003. godine), pa do konačne isplate.

Bivši foto-model, manekenka a sada i TV voditeljka Sandra Drašković alijas Sani Armani razvedena je već tri godine od nekadašnjeg fudbalskog reprezentativca Nikole Lazetića. Međutim, u odštetnom zahtevu Sandra potražuje čak dva miliona evra. Nikola ne želi da od svoje bivše supruge načini srpsku milionerku, dok vešti Sandrini advokati predviđaju da će ona uskoro promeniti nadimak u „Sani Karington“.

Banjalučanka Melina Čivljak-Vagner, nekadašnja supruga hirovite estradne zvezde Halida Muslimovića potražuje sudskim putem novčane dugove od „plavog čuperka“, i dodaje:

- Od mog pokojnog oca, poznatog banjalučkog zlatara Skendera Čivljaka, posuđivao je novac za organizaciju bokserskih mečeva Ante Josipovića koje nikada nije vratio. Neću mu oprostiti tih 80.000 evra, iako je Halid uzeo od moje porodice još puno novaca, za koji nemam materijalnih dokaza za sud.“