utorak 18. mart 2008.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Dejvid Tornton u našem filmu

Reditelj Darko Lungulov nastavio snimanje filma „Tamo i ovde“

Dejvid Tornton u našem filmu

Američki glumac poznat iz serije „Red i zakon“ igra propalog njujorškog rokera čiju depresiju vedrinom leči sredovečna Beograđanka

Reditelj Darko Lungulov nastaviće danas u Beogradu snimanje filma „Tamo i ovde“, započeto u NJujorku, najavila je ekipa filma. Scenarista i reditelj Lungulov, koji više od deset godina živi u NJujorku, čija je životna priča inspirisala ovaj film, angažovao je internacionalnu glumačku ekipu u kojoj su američki glumac Dejvid Tornton, poznat iz kriminalističke serije „Red i zakon“, njegova supruga, muzička zvezda osamdesetih godina prošlog veka Sindi Loper (pored nekoliko njenih pesama u filmu igra manju ulogu), Mirjana Karanović, Branislav Trifunović, Feđa Stojanović.

Lungulov je najavio nastavak snimanja na Dorćolu, aerodromu i drugim lokacijama u Beogradu. Domaća premijera je zakazana za jesen ove godine, dok bi međunarodna trebalo da bude na Filmskom festivalu u Solunu, na kojem je i nagrađen prošle godine za scenario.

Tornton igra depresivnog NJujorčanina koji je u Beograd stigao po specijalnog zadatku svog srpskog prijatelja iz NJujorka. On je obećao da će se truditi da kroz lik glavnog junaka Roberta dočara sve ono što neko ko dolazi u Beograd u njemu pronalazi, a što stanovnici Beograda možda ne vide. Da dočara isto ono što neki mladi ljudi pokušavaju da pronađu tamo - u NJujorku.

Tornton je pohvalio scenario i izrazio zadovoljstvo učešćem u filmu u kojem se prepliću dve ljubavne priče sa dosta komičnih situacija i suprotstavljanja dve kulture.

Tornton igra propalog muzičara Roberta koji mora prinudno da se seli iz stana u NJujorku zbog neplaćene kirije. Poziva transportnu službu i tako upoznaje emigranta iz Srbije Branka (Branislav Trifunović), koji želi da dovede u Ameriku svoju devojku Ivanu (Jelena Mrđa) i plaća mu put do Beograda da bi se venčao sa Ivanom kako bi ona dobila vizu. Dok u Beogradu čeka na ostatak dogovorenog novca, Robert je smešten kod Brankove majke Olge (Mirjana Karanović), koja ne zna pravi razlog njegovog dolaska u Beograd. Upoznajući postepeno Roberta, ona istovremeno leči njegovu depresiju svojom vedrinom.