petak 17. avgust 2007.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > SNV i zvanično dostavio zahtev

SNV i zvanično dostavio zahtev

KOSOVSKA MITROVICA - Zajednica srpskih opština i naselja sa Kosmeta uputila je juče zvaničan zahtev Vladi Srbije da na Kosmet bude vraćeno oko 1.000 srpskih policajaca i vojnika, što je predviđeno Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, javlja Srna.

Predsednik Zajednice Marko Jakšić rekao je novinarima da bi povratkom srpskih policajaca i vojnika, koji bi bili raspoređeni u srpskim sredinama i manastirima, bili stvoreni uslovi pune zaštite Srba na Kosovu i Metohiji.

On je ocenio da bi se na taj način „relaksirao“ Kfor, čijim bi jedinicama bilo omogućeno da efikasnije reaguju drugde.
- S obzirom na loše iskustvo iz marta 2004. godine, uvereni smo da bi povratkom srpske vojske i policije, odnosno realizacijom odredaba Kumanovskog sporazuma i Rezolucije 1244 bili stvoreni uslovi potpune zaštite Srba, rekao je Jakšić.

On je istakao da je zahtev Vladi Srbije upućen posredstvom Ministarstva za Kosovo i Metohiju. Prema njegovim rečima, od Vlade Srbije se zahteva da od Saveta bezbednosti zatraži izveštaj o ispunjenosti Rezolucije 1244. Jakšić je u ime Zajednice srpskih opština i naselja uputio apel američkoj administraciji da zauzme „fleksibilniji stav prema Kosmetu“.

Ključne reči:

Komentari

Srpska vojska i srpska policija nikada vise na Kosovskoj teritoriju

Nikada, amozda ni tada.
Pozdrav iz SAD

Zao mi je sto vam se zelja nece ispuniti. Koja ce vojska na kraju biti to samo Jovo travar zna. Cuo sam da strani vojnici vole domacu piletinu.

Vidim da psi laju dok gazda nije kod kuce. Zaboravili ste brzo kako se bjezi preko planina u albaniju na sta cemo vas rado podsjetiti kada dodje vreme za to.