petak 17. avgust 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Niko neće Marinkoviće

Braća Nebojša i Nenad na ledu kod trenera Partizana Đukića i selektora Krčmarevića

Niko neće Marinkoviće

Sigurno je da smo razočarani i nesrećni, ali ostaje nam samo da radimo još bolje. Idemo dalje, poručuju Marinkovići dok traže novu sredinu za dokazivanje

„Ovaj ceo je svet protiv mene, ali moraće jednoga dana da krene i uvek, svaki novi dan, jedno isto znam, da ipak u životu biću sam...“ tekst rep pesme koji se čuje kada pozovete mlađeg Nenada dovoljno govori o trenutnoj situaciji talentovane braće Marinković. Dok je stariji Nebojša, poslednja opcija trenera Miroslava Đukića, mlađem Nenadu je preporučeno da ide iz Partizana na pozajmicu. Nekadašnje najsjajnije uzdanice tima iz Humske preko noći su otpisani iz tima, a novi udarac dobili su od selektora mlade reprezentacije Slobodana Krčmarevića, koji ih nije pozvao na naredno okupljanje „orlića“ za memorijalni turnir „Valerij Lobanovski“.

- Kako ide tekst pesme, tako se i osećam. Možda je problem i u nama. Treneri gledaju kako se razvijamo i procenjuju da li smo im potrebni. Sigurno je da smo razočarani i nesrećni, ali ostaje nam samo da radimo još bolje. Idemo dalje - jasan je Nenad Marinković, koji je već prelomio da će naredni period provesti na „kaljenju“.
- Spreman sam da odem i da se dokazujem. Menadžer mi je poručio da ću za nekoliko dana znati u kom sam klubu. Otišao bih u inostranstvo. Procentualno, 50 odsto sam u Spartaku iz Moskve, a 50 odsto u Banatu.

Starijem Marinkoviću, Nebojši, nisu pomogli ni golovi u prošloj sezoni, kada je doneo više od 20 bodova timu iz Humske. Posle gubitka statusa u klubu, zaboravio ga je i trener Krčmarević.

NAVIJAČI IZIGRALI UPRAVU

Pokušaj čelnika Partizana da organizuje sastanak sa klubovima navijača iz unutrašnjosti doživeo je fijasko, pošto se niko od predstavnika „grobara“ nije pojavio u Humskoj 1. Na adresu „crno-belih“ iz čak 30 gradova Srbije stigao je telegram iste sadržine, u kome se objašnjava zbog čega su navijači odlučili da bojkotuju još jedan pokušaj uprave za pomirenjem.
- Krajnje je licemerno da nas pozivate na sastanak kada ste nas koliko juče nazivali huliganima. Tri godine odbijamo bilo kakav kontakt sa vama i dok definitivno ne odu Zečević, Bjeković i njihovi poltroni, nemojte nas zvati - navodi se u pismu potpisanom sa „Grobari“.


- Jako mi je teško. Razočaran sam... Sa generacijom 1986. sam od prvog okupljanja. Ipak, trener bira one koji su mu potrebni. Selektor me nije pozvao i tu ništa nije sporno. Ipak, ne slažem se da „generacija 86.“ nije talentovana. Bili smo treći u Evropi - jasan je Marinković.

Nebojša ne krije da bi rado otišao iz Partizana.
- Za sada sam član Partizana i želim da se nametnem treneru Đukiću. Postoje još neke kombinacije, a ako se dogovore klubovi znaće se za dan-dva. Nije smak sveta ako ostanem. Spreman sam za borbu za mesto u ekipi - rekao je stariji Marinković.