petak 17. avgust 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Mile Ilić nije izgubljen za Španiju

Doktor reprezentacije Moma Jakovljević veruje u oporavak centra NJu Džersija

Mile Ilić nije izgubljen za Španiju

Skraćivanje spiska od 15 igrača pred finalni deo priprema za EP u Španiji (od 3 do 16. septembra) Zoran Slavnić je započeo od centra Nenada Mišanovića. Pošto je selektor najavio da je pod velikim znakom pitanja zbog povrede zgloba i Mile Ilić, postoji velika opasnost da „plavi“ na Pirineje otputuju sa samo jednim klasičnim centrom, Darkom Miličićem. Međutim, sudeći po rečima doktora nacionalnog tima Mome Jakovljevića postoji šansa da član NJu Džersija ipak bude spreman za prvenstvo Starog kontinenta.

- Mile Ilić nije tri i po meseca hodao, dok je boravio u Americi. Duže od mesec dana nosio je gips, a tek po dolasku u Srbiju, kada smo ga mi preuzeli, počeo je da se oporavlja. Miletov najveći problem je vreme jer mu je potrebno još 20 dana da se maksimalno spremi. Mogu da kažem da se uspešno oporavio od najtežeg, četvrtog stepena distorzije skočnog zgloba na levoj nozi - priča dr Moma Jakovljević za Glas.
Lekar nacionalnog tima veruje da će Ilić putovati na poslednji pripremni turnir u Izmiru.

- Očekujem da vidimo u Turskoj koliko Mile može da odgovori zahtevima takmičarskog meča. Bitno je da nema bolove, da podnosi napore na treninzima... To što mu je otekao zglob u povratku iz Strazbura je normalna pojava posle dužeg puta za igrača s takvom povredom. Otok mu je saniran, ali smo Slavnić i ja primetili da na treninzima malo štedi levu nogu.
Logično, postavlja se pitanje da li bi Ilić samo formalno popunjavao broj i „plašio“ protivnike ukoliko bi se našao u ekipi za EP.

- Šanse da centar „mrežica“ zaigra na kontinentalnom šampionatu su pola-pola. Ukoliko bude bio u ekipi sigurno će moći da pomogne timu u dobroj meri. Šteta što se nije ranije pojavio u Beogradu jer je, ponavljam, potrebno oko 20 dana da bude spreman - zaključio je Moma Jakovljević, uz napomenu da Nemanja Aleksandrov nema više bolove u kolenu i da je maksimalno spreman za najveće napore.

Komentari

daj bre sta pomonjete ovog balvana..decko mozda nece biti los ali je sada daleko od bilo kakvog proseka..fokusirajte se na momke koji su u trenaznom procesu izdravo..ajde bre..mojne da me nervirate