petak 17. avgust 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Loš prijem do loše realizacije

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković zna uzroke poraza od Holandije

Loš prijem do loše realizacije

Seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je na startu petog Memorijala „Hubert Vagner“, a bolji od „orlova“ bili su Holanđani, koji su preksinoć u 1. kolu savladali Srbiju sa 3:1 (20:25, 25:21, 25:21, 25:23).

- Imali smo mnogo tehničkih grešaka, a nismo ni servirali dobro. Ovo je naša prva utakmica u ovom periodu priprema i mislim da u nastavku turnira moramo odigrati bolje. Naravno, primarni cilj će biti da smanjimo greške i popravimo servis - naglasio je Ivan Miljković, korektor.

Selektor Igor Kolaković zna u čemu je „tajna poraza“ i ne uzbuđuje se preterano zbog nešto lošijeg izdanja naše selekcije, a uveren je i da će vrlo brzo stvari doći na svoje mesto.

Holandija - Srbija 3:1 (20:25, 25:21, 25:21, 25:23)

Gledalaca: 2.000. Sudije: Roberto Boris (Italija) i Mihail Medvid (Ukrajina).
SRBIJA: Kovačević (3), Bjelia, Janić (18), Petković, Boškan (4), Samardžić, Grbić (8), Nikić, Gerić (9), Miljković (11), Starović, Podraščanin (8).
HOLANDIJA: Van Gent (2), Freriks, Horstink (18), Van der Vel (6), Klok, Rejdmejker, Snipe, Koistra (6), Hoi, Olieman (14), Bontje (11), Tromel (16).


- Očigledno je da nam je nedostajalo energije koju smo potrošili u dosadašnjem radu i putovanju u Poljsku. Osvajali smo i gubili poene u kontinuitetu. U drugom i trećem setu smo imali priliku da se rezultatski odvojimo, ali je nismo iskoristili. Tačnije, Holanđani su od drugog tehničkog odmora, u svakom setu, igrali agresivnije i imali inicijativu - rekao je Kolaković.

Selektor Srbije dodaje da meč obeležio i loš prijem njegovih izabranika.
- Istina, nismo detaljno radili na tom elementu, ali to nije opravdanje. Loš prijem je izazvao i lošu realizaciju napada. Poraz ne prija, ali je svakako koristan jer ćemo iz njega izvući pouke. Svesni smo da imamo još dovoljno vremena da radom ispravimo nedostatke i da napredujemo - istakao je Kolaković.
Srbija je sinoć u 2. kolu u Elblagu igrala protiv Nemačke, dok će danas „orlovi“ ukrstiti koplja sa Velikom Britanijom, a sutra i prekosutra redom sa selekcijama Slovačke i Poljske.

Ključne reči: