utorak 17. jun 2008.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Vesti - ukratko...

Vesti - ukratko...

PETROVAC NA MLAVI

Misica otvorila reli

 Prva brdska auto trka za šampionat Srbije održana je juče u Petrovcu na Mlavi. Organizator je „Rejsing tim Gaga“ iz Beograda. U tri vožnje u konkurenciji 34 vozača, u generalnom plasmanu najbolji je bio Dragan Simić iz auto kluba „Balkan“. Drugo mesto osvojio je Dušan Borković, a trećeplasirani je Šaren Boris. Trka je vožena na putu Melnica-Kučevo, na stazi dugoj 2.170 metara, a učestvovalo je 34 takmičara iz šest kategorija. Trku su otvorili direktor trke i vlasnik kluba „Gaga“ Života Milić i narodni poslanik Miletić Mihajlović, dok je start za početak trke dala mis Braničevskog okruga Dragana Floranović. Opština Petrovac će za dve nedelje biti organizator Trećeg Gaga relija.    
D. St. (Sina)

SIDNEJ

Preživeo pad sa 260 metara

 LJubitelj bejs džampinga, ekstremnog sporta u kome se padobranom skače sa visokih objekata - mostova, zgrada, litica, tornjeva, preživeo je pad od 260 metara sa vodopada, pošto mu se padobran nije otvorio, prenosi Fonet. Incident se dogodio na vodopadu Valaman, nedaleko od Ingama, na istočnoj obali Australije. Skakač, kome se padobran tek delimično otvorio i zamrsio pre nego što je pao u vodu, polomio je nogu i karlicu i zadobio više unutrašnjih povreda, saopštila je predstavnica za štampu Hitne pomoći australijske države Kvinslend. Nesrećnom skakaču je tri sata ukazivana medicinska pomoć.

NJUJORK

Lažni železničar uhapšen 23. put

 NJujorčanin Darijus Mekkolum (43), koji je toliko fasciniran vozovima da im je podredio čitav život, uhapšen je jer ga je policija zatekla u zaštićenom delu stanice metroa Kolumbus Sirkl na Menhetnu u odeći koja je ličila na uniformu mašinovođe. Darijusu je to bilo 23. hapšenje u životu i sve iz istog razloga. Mekkolum već više od 20 godina oblači razne uniforme javnog prevoznika, a veoma često uzima novac za karte i odnosi ih blagajniku i prazni kante za smeće. Dešavalo se i da je vozio vozove i autobuse. Jednom je uhapšen i završio je na naslovnim stranama  kada je preuzeo kompoziju podzemne železnice i odvezao je do zgrade sada srušenog Svetskog trgovinskog centra.