utorak 17. jun 2008.
RSS
• Tema •
Početna > Tema > Srpski antibarbarus demokratske elite

Srpski antibarbarus demokratske elite

U „Majstoru i Margariti“ ruskog pisca Bulgakova, đavo okuplja u pozorišnu svitu onih koji liče kao jaje jajetu sadašnjoj „demokratskoj“ srpskoj eliti koja je, kada joj se ponudi „ulazak u Evropu“, spremna da se odrekne svega srpskog. Vrag se na pozornici prikazuje kao izuzetno human i darežljiv. Svi prisutni gledaoci dobijaju poprilične količine zlata. I upravo kada je sreća na vrhuncu, zlato im se pretvara u prah.

Sličnu sudbinu doživljavao je i sam Milošević u nekoliko navrata. U burnim devedesetim, „međunarodna zajednica“ je od njega tražila različite koncesije obećavajući mu skidanje sankcija sa tadašnje Jugoslavije. Nastojeći da bude racionalan, po njegovom mišljenju za dobrobit zemlje, Milošević je pristajao na ovakve ponude. Ali je svaki put bio prevaren. Sankcije bi bile skinute za par meseci, a nakon toga, ponovo uspostavljane! Sadašnje ponude Srbiji u stilu: „Odreknite se Kosmeta, pa ćete ući u Evropu“, liče na prethodno opisanu prodaju magle.

„Međunarodna zajednica“ koja ohrabruje razne nacionalističke pokrete (Albanaca, Bošnjaka, Mađara, itd.) da razdiru Srbiju po volji postaje cinično nehumana prema ovoj zemlji. U stvari, što Srbija sve pokornije spušta glavu, cinizam samozvane i vrlo ekskluzivne „međunarodne zajednice“ u kojoj (faktički) nema Rusa, ni Kineza, ni Indijaca, ni Afrikanaca, ni Latinoamerikanaca, postaje sve izrazitiji i brutalniji. Za vreme dok je bombama uništavala Jugoslaviju 1999. godine, istovremeno je bacala letke na kojima je pisalo: „Srpski narode, mi te volimo“!

Prodaja magle

Ali, kako je rat neočekivano dugo trajao, leci su bili zamenjeni još krupnijim („inteligentnim“ i radioaktivnim) bombama bacanim na škole, bolnice, vodovode, dečje vrtiće i slično. U ovim trenucima, nastavljajući istu politiku, Sjedinjene Američke Države, koje su protivpravno otele jedan deo srpske teritorije i poklonile ga drugima, poručuju Srbiji: „Mi smo vaši najveći prijatelji!“

Do sada su ofucani „novi gospodari sveta“ najviši stepen cinizma prema srpskom narodu i, bez ikakvog preterivanja, neviđenim u svetskoj istoriji, pokazali kroz ponašanje lažnog suda pravde: Haškog tribunala. Tako je, prilikom suđenja V. Šešelju, izveden protiv njega sledeći „dokaz“. Na ekranu je reprodukovan video-snimak vladike Filareta iz ranih devedesetih koji pokazuje lobanju jednog srpskog dečaka, mučki ubijenog na početku rata. Pošto niko, pa ni sudija, nije u trenutku shvatio kako se jednom Srbinu može suditi zbog ubistva nekog drugog Srbina počinjenog od srpskih neprijatelja, tužilac je dao kratko objašnjenje: „To je dokaz srpske propagande“! Za svoj navod nije pružio nikakav dokaz, nikakvu ekspertizu! Sudsko veće je pola minuta nešto pričalo, i prihvatilo protiv optuženog takav „dokaz“ kao validan. Dakle, kada Srbi ginu, i onda su krivi jer njihovom, navodno lažnom pogibijom, obmanjuju javnost. Tako se u Hagu sudi jednom Srbinu kako za neprijateljske tako i za vlastite žrtve. Ali priča još nije završena. U toku suđenja Šešelju, prikazan je i video-snimak jednog mitinga iz 1996. godine gde ovaj izjavljuje kako ne treba imati posla sa takvom Evropom koja neprekidno Srbiju ucenjuje. I ništa se drugo nije videlo ni čulo. Ovaj „dokaz“ Šešeljeve „krivice“ očito spada u izražavanje političkog mišljenja čiju nemogućnost sankcioniše niz međunarodnih povelja. Ali „genocidni“ Srbi očito ne mogu beneficirati ikakva ljudska prava.

Lažni sud pravde

Umesto da ustanovljava individualnu odgovornost na čvrstim dokazima, ovaj prostituirani sud je išao tako daleko da je u jednoj osudi, nezapamćenoj u sudskoj praksi, presudio i srpskoj istoriji, spomenuvši da „genocidni srpski nacionalizam“ vuče svoje korene iz samog

„Načertanija“! „Naučna osnova“ ovakvih stavova data je kroz pero dvojice britanskih akademika (!) koji su devedesetih godina napisali kako je tačno da je Orić počinio brojne zločine nad Srbima, ali da je to bilo ispravno pošto su Srbi genocidan narod, pa je bilo korisno preventivno ih ubijati u što većem broju kako ovi ne bi naknadno uništavali muslimanski narod!

Sasvim je jasno da Zapad preko Haga nije mogao osuditi Orića i Haradinaja za počinjene zločine nad Srbima jer bi tako doveo čitavu svoju politiku u pitanje: od glavnog akterstva u raspadu Jugoslavije, preko demoniziranja Srba, favorizovanja Hrvata i muslimana u nedavnim sukobima, zločinačke NATO-agresije 1999. godine, do promovisanja „nezavisnog“ Kosova. Ali, to je shvatljivo jer se radi o neprijatelju. Ono što nije shvatljivo je činjenica da je srpska „demokratija“ elita i dalje, nakon navedenih presuda, spremna na punu saradnju sa Hagom, koji je postao, par ekselans, antisrpska institucija. U vrlo bliskoj budućnosti ćemo videti da li će srpski narod, fizički i duhovno uništavan, pokleknuti i prihvatiti današnje darove, ili će reafirmisati svoju izvornost i, još jednom, „iracionalno“ reći NE savremenim barabama.

Komentari

Savremene barabe su u Srbiji postavile marionetsku vladu,predsjednik je glavna lutka.Ono što nevidimo na drugoj strani niti su prsti glavne barabe koji se zove Havijer Solana.Srbija je naučila na pozorište u kući i posmatra reprize do iznemoglosti.Nevjerujem da ima ko izreči to " iracionalno " NE. Vjerujem da će se "kadli tadli" zamrsiti konci na kojima vise lutke,a tad će neko djete uzviknuti UPALITE SVJETLO.