utorak 17. jun 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Pucnji zbog muzike

Obračun gostiju i policije u centru Čačka

Pucnji zbog muzike

Policajac Rajko Kizić ranio juče u glavu NJegoslava Kušića (39), koji je u tom objektu slavio rođendan sina, a Branimira Đokića (32) u stomak

ČAČAK - U incidentu koji se u ponedeljak oko tri časa dogodio u prolazu između restorana „Takovo“ i Doma kulture u centru Čačka dve osobe su zadobile teške telesne povrede. Zakupac restorana NJegoslav Kušić (39), koji je u tom objektu slavio rođendan svog sina, ranjen je u glavu, Branimir Đokić (32) u stomak, dok je policajcu Rajku Kiziću, koji je pucao na njih, izbijen zub.

Prema prvim saznanjima istrage, dva policajca su došla u restoran „Takovo“ po pozivu građana zbog preglasne muzike, ali su izgurani napolje, u prolaz između restorana i Doma kulture, gde je došlo do pucnjave.

- Incident se dogodio ispred lokala, gde smo našli tri čaure, tragove krvi i jedan par ženskih minđuša. Policajac tvrdi da je bio napadnut, izguran iz restorana, udaren pesnicom i tom prilikom mu je iz donje vilice izbijen jedan zub, koji nismo našli na licu mesta. On je potom pucao dva puta u Branimira Đokića, koji je, kako je policajac u informativnom razgovoru rekao, nastavio napad na njega u pokušaju da mu otme pištolj. Po njegovoj izjavi, i pre toga pokušavali su da mu otmu pištolj, ali je on uzmicao - rekao je istražni sudija Okružnog suda u Čačku Bogoljub Paunović.

Prema informacijama iz čačanske bolnice, Kušić i Đokić su operisani, ali je Đokić zbog teških povreda unutrašnjih organa u životnoj opasnosti.

Prema rečima Marije Kušić, ona i njen suprug NJegoslav su slavili prvi rođendan svom sinu. Nešto pre tri časa u restoranu je bilo još tridesetak gostiju. Policajci su ušli u objekat, prišli muzičarima i rekli im da prekinu svirku.

- Oni su odgovorili da upravo završavaju i da im svakako ističe ugovoreno vreme. S njima je razgovarao policajac koji je kasnije pucao, dok ga je njegov kolega sve vreme ubeđivao da krenu i da izađu iz restorana - kaže Marija.

NJegoslav Kušić je, po priči očevidaca koji su bili gosti na njegovom slavlju, prišao policajcima i rekao im da se slavlje privodi kraju i da će ubrzo i muzika da prestane. NJihov razgovor je tekao na terasi restorana, a kako tvrdi Marija Kušić, ona je u restoranu čula Đokića da govori policajcu: „Zar hoćeš da nas ubiješ zbog muzike. Evo, pucaj ako hoćeš!“. Kada sam to čula, istrčala sam na terasu i molila sam ga da ode, govoreći mu da ćemo i mi odmah otići. On je tada izvadio pištolj i zapucao, priča ona.

Prema rečima sudije Paunovića, od povređenih i policajaca uzeta je krv na analizu, kao i delovi odeće. Policajcima je oduzeto i oružje kako bi se utvrdili svi detalji u ovom incidentu. On dodaje da je Kušić juče ujutro bio u svesnom stanju i da nije želeo da razgovara sa istražnim sudijom bez svog advokata.