utorak 17. jun 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Poginuo slaveći rođenje deteta

Dve teške nesreće u Beogradu dogodile se u roku od tri sata

Poginuo slaveći rođenje deteta

U Bulevaru Mihajla Pupina stradao D. M. (42), koji je vozio motor „suzuki“, kada se u njega zakucao „jugo tempo“. Mladić star 19 godina stradao u Ustaničkoj ulici kada je „pežoom“ udario u banderu

BEOGRAD - Dve teške saobraćajne nesreće dogodile su se u Beogradu u noći između nedelje i ponedeljka u razmaku od oko tri sata i u svakoj je po jedna osoba smrtno stradala. Prva se dogodila oko ponoći, u Bulevaru Mihajla Pupina, na Novom Beogradu, kod „Ju biznis centra“ jer je vozač crvenog „juga tempo“ Vladimir M. (35), koji je bio pod dejstvom alkohola vozio brzinom većom od dozvoljene. Zbog toga se D. M. (42), koji je vozio motor „suzuki“, od 600 kubika, „zakucao“ u njega i na mestu ostao mrtav. „Jugo“ se od siline udara prevrnuo na krov.

Inače, nesrećni čovek je kobne noći slavio rođenje svog deteta sa drugovima koji su u trenutku tragedije takođe bili na motorima. Šokirani događajem, prijatelji su napali vozača „juga“, koji je tada zadobio lakše povrede. Vozač je priveden u stanicu policije, a biće predat u nadležnost istražnog sudije Okružnog suda.

Druga nesreća dogodila se u Ustaničkoj ulici kod okretnice autobusa 31 na Konjarniku, oko 2.40 sati. Kako smo saznali, vozač belog „pežoa“, koji je pre samo dva meseca položio vozački ispit, kretao se velikom brzinom na uzbrdici u Ustaničkoj ulici da bi u jednom trenutku, najverovatnije, izgubio kontrolu nad vozilom i „zakucao“ se u banderu. Od siline udara stub je ušao skroz do sedišta na kojem je sedeo suvozač i zarotirao se za 180 stepeni. Taj mladić, star 19 godina, na mestu je ostao mrtav, a spasilačke ekipe su njegovo telo izvadile tek pošto su isekle uništenu karoseriju. Vozač, koji ima takođe ima samo 19 godina, s teškim povredama je prebačen u Urgentni centar na reanimaciju.