utorak 17. jun 2008.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Osveta bivših ljubavnica

Žene upletene u seks-skandale nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona pokrenule veb-sajt

Osveta bivših ljubavnica

Dženifer Flauers i Pola Džons rešile da izađu na ratnu stazu - napravile su za korisnike Interneta seriju visokokvalitetnih video-klipova o seks-skandalima Bila Klintona u kojima su one igrale centralnu ulogu

Pola Džons, Dženifer Flauers, Ketlin Vajlej, Linda Trip, Monika Levinski... Ovim Amerikankama je zajedničko da su bile u skrivenoj vezi sa Bilom Klintonom, u vreme kad je bio guverner ili predsednik SAD. Sve to je celom svetu dobro poznata stvar koja je vremenom, manje-više, i pala u zaborav. Tako je bar izgledalo. Međutim, "dve osvetnice" su rešile da tako ne bude...

Poslednjih nekoliko meseci pokazali su se komplikovanim za bivšeg predsednika SAD Bila Klintona.

NJegova reputacija globalnog filantropa i dobročinitelja bila je ukaljana sumnjama za rasizam u vreme predizborne kampanje njegove žene, optužbama da ne može da se kontroliše i eksplozijom gneva prošle nedelje, kada je pozvao novinara lista Vanity Fair, koji je predstavio njegov lik u neprikladnom vidu, "odvratnim, nepoštenim i bednim podlacem".

Sve je pošlo naopako. A onda još dve osvetnice - Dženifer Flauers i Pola Džons - takođe su rešile da iziđu na ratnu stazu. Dve žene, koje su kvarile utisak o Klintonu tokom niza godina, izabrale su najgori trenutak za njega - u vreme pokušaja impičmenta (smene) 1999. godine - da bi sada ponovo skrenule pažnju na sebe.

„Politička pitanja“

One su napravile za korisnike Interneta seriju visokokvalitetnih video-klipova uz svoje učešće pod izrazitim nazivom "Tnjo Chicks Chatting ("Brbljanje dve kokice"), govoreći o seks-skandalima Klintona, u kojima su one igrale centralnu ulogu.

ŽENA S KOJOM JE SVE POČELO

Pola Džons je pokrenula točak istrage ponašanja predsednika, koja umalo nije dovela do njegovog odstranjivanja s vlasti. Nakon što je u novembru 1998. godine Klinton priznao da je imao vezu sa Levinskom, uoči procesa u Senatu on je postigao vansudski sporazum s Džonsovom, saglasivši se da joj isplati 850 hiljada dolara, ali ni tada nije priznao da je njegov postupak bio protivzakonit i nije se izvinio. Tada se Džonsova razvela od muža i slikala obnažena slikala za Penthaus. Ona sada ima 41 godinu i radi u agenciji za nekretnine u Litl-Roku (rodno mesto Bila Klintona).

Flauersova se žali u video-klipovima da je njena karijera pevačice i glumice propala zbog ružne slave, koju je ona stekla, kada je u vreme prvog predsedničke izborne kampanje Klintona 1992. godine priznala o dugotrajnim odnosima s njim. "Takva slava se ne pravi često", tvrdi ona.

Treba reći, da je Flauersova, koja je imala intimne odnose sa Bilom Klintonom, manifestovala neverovatnu postojanost u svojoj karijeri: ona je napisala knjigu, pojavila se u nekoliko filmova i pokazala na stranicama magazina Penthaus. Iste godine ona je izjavila da se sprema da na aukciju stavi snimke telefonskih razgovora s Klintonom, koja je ona napravila.

Sada ona i Pola Džons zgrću pare za praćenje uloga u kojima one razmatraju takva "suštinska politička pitanja", kao na primer i oblik predsednikovog penisa. U njihovim razmatranjima nema ničeg senzacionalnog, pa ipak ne treba potcenjivati njihove sposobnosti da dovedu u zabunu sva lica, umešana u te događaje, primećuje Tajms.

Džonsova po ko zna koji put izlaže svoju sumnjivu priču o tome kako su je u maju 1991. godine pozvali na telefon hotela "Ekscelzior" u Arkanzasu i Klinton, koji je tada bio guverner, joj se približio. "Bilo mi je interesantno susresti se sa guvernerom, ali nisam imala pojma šta sa mnom namerava da uradi", priča sada Džonsova.

Klintonovo ispoljavanje seksualnih prohteva koja su počela s Polom Džons - u okviru kojih je on negirao seksualne odnose s Monikom Levinski - kao posledicu imali su pokretanje pitanje impičmenta.

Klintonove ljubavnice su optužili za učešće u zaveri protiv predsednika.

Flauersova pita: "Nas su optužili za zaveru protiv vlasti. Ti si u njoj učestvovala?"

Džonsova: "Ne, nisam učestvovala. Ja se držim konzervativnih pogleda, ali, sve u svemu, meni nije do politike. Ja mogu da se složim sa svakim".

Razjasnivši to pitanje, na kraju video-snimka one su se zagrlile. Pola Džons kaže Flauersovoj: "Ti si stvarno čudo".

Fin kraj nelepe priče.

Usta koja su ušla u istoriju

Deceniju nakon što je mlada stažistkinja umalo bila razlog odstranjenja predsednika, Monika Levinski je dala intervju Tajmsu. U subotu 17. januara 1998. godine Met Dradž, "trgovac spletkama" sa Interneta, stavio je na mrežu priču, kojom je počela najsenzacionalnija sezona skandala u istoriji predsedničke vlasti u SAD. Dradž je objavio, da je nedeljnik NJuzvik izbacio iz broja članak o intimnim odnosima predsednika Klintona sa bivšom stažistkinjom Bele kuće. Sledećeg dana Dradž je objavio i ime stažistkinje - Monika Levinski.

Ugledni mediji tu informaciju nisu uzeli za ozbiljno, ali sledećeg utorka i oni su objavili da se Klinton nalazi pod istragom zato što je podsticao druge da lažu, da bi sakrio svoju intrigu.

Čitavu godinu taj skandal preovladavao je na prvim stranama štampe: za ponašanje Klintona pokrenuta je istraga, zatim su ga podvrgli impičmentu i rezultat je bio da su ga u Senatu proglasili nevinim za ozbiljne prestupe.

Od tada je prošlo deset godina. Šta je bilo sa Klintonom, znamo. Neumorno je vodio predizbornu kampanju za svoju ženu, da bi se u Beloj kući ponovo pojavila "Klintonova administracija". Ali, eto, umešao se prst sudbine, koji je pokazao da koliko god su bile posledice skandala - da nije bilo Monike Levinski, možda Hilari Klinton sada ne bi bila ni u kakvoj izbornoj kampanji. Reč je o tome da su neposredno posle skandala, kada je Hilari doživljavana kao žena koju je uvredio muž, ona rešila da se kandiduje u Senat ispred države NJujork. Postiđeni muž, kome je bilo veoma stalo da se s njom pomiri, rado je podržao njen korak svojim prestižom. Talas saosećanja doprineo je pobedi Hilari Klinton. Tek što je izabrana u Senat, počeli su razgovori da ona bude kandidat za predsednika. I još nešto: mnogi pomoćnici Klintona, koji su učestvovali u zaštiti Klintona, sada su uz njegovu ženu.

Ključne reči:

Komentari

Bil Klinton je, bre, bio predsednik i po. On je tucao zene redom. Ne kao ovi nasi predsednici. Njih tuca ko stigne.

Jedino sto je i nas tucao 1999. Zato i hocemo u EU, da nas jos vise tucaju. Dok se nasi debili kvislinzi slikaju i keze sa zlikovcem Solanom. U svakom narodu ima fukara ali kod nas brate previse.

Ovo nam samo govori koliko su mocni ljudi koji su odlucili, isplanirali i organizovali bombardovanje SRJ. Klinton to nije hteo da uradi 1998 i onda su mu organizaovali Moniku Lewinski i celu aferu sa impichmentom. Kada je napokon popustio pred kraj 1998 - bombardovanje je moglo da pocne prvom sledecom prilikom i lepim vremenom - u prolece 1999.
I dan danas on mora da brani tu akciju, jer moze vrlo lako da strada nesrecnim slucajem.

Linda Trip mu nije bila ljubavnica.To je zena kojoj se Monika poverila i ona je tajnu iznela u javnost.