utorak 17. jun 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Hronika - ukratko...

Hronika - ukratko...

Automobilom usmrtio dečaka

NIKŠIĆ - Trinaestogodišnji Miloš L. Mumović iz Nikšića preminuo je u subotu u Kliničkom centru Crne Gore od povreda zadobijenih 10. juna u teškoj saobraćajnoj nesreći u naselju Vidov potok, na putu Vidrovan - Nikšić, javila je podgorička Republika. Prema nezvaničnim informacijama, na Mumovića je oko 19 sati automobilom „mazda“ NK 523-25 naleteo Ranko Janjušević (33) iz Nikšića. Teško povređeni dečak odmah je prevezen do Opšte bolnice u Nikšiću, a potom je transportovan i u Klinički centar, gde su lekari konstatovali da je zadobio tešku frakturu glave i nekoliko lomova ruku i nogu. Miloš Mumović bio je učenik šestog razreda Osnovne škole „Ivan Vušović“.    
E. H.

Krijumčarili i dete od dve godine

ČOKA - Enisa M. (22) i Dušana P. (23), obojica iz Ostojićeva kod Čoke, pogranična policija PU Kikinda tereti da su počinili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Enis i Dušan su 11. juna u večernjim satima pokušali ilegalno da iz Srbije u Mađarsku prebace četiri državljanina Makedonije sa kojima je bilo dete od dve godine i dva državljanina Srbije iz opštine Bujanovac. Krijumčari su po glavi tražili novčanu naknadu od oko 3.000 evra. Nakon hapšenja Enis i Dušan su uz krivičnu prijavu privedeni istražnom sudiji Opštinskog suda u Novom Kneževcu    
S. U.

Falsifikovao novac

NOVI SAD - Šapčanin Zoran S. (37) uhapšen je zbog sumnje da je proteklih osam meseci u Novom Sadu izvršio više krivičnih dela prevare i falsifikovanja novca, saopštila je juče novosadska policija, preneo je Tanjug.
Osumnjičeni je s falsifikovanom novčanicom od 1.000 evra dolazio kod građana o čijim se porodičnim prilikama prethodno raspitao i predstavljao se kao prijatelj njihovih rođaka. Objašnjavajući da treba da im preda novac iz inostranstva ili da im vrati dug u iznosu manjem od 1.000 evra, tražio je da mu usitne falsifikovanu novčanicu, navedeno je u saopštenju.