utorak 17. jun 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Halimi: Ustav Kosova prirodna stvar

Halimi: Ustav Kosova prirodna stvar

PREŠEVO - Poslanik Skupštine Srbije Riza Halimi je juče izjavio da je Ustav Kosova prirodan sled onoga što se dešava posle 1999. godine - ratnih okršaja, Kumanovskog sporazuma i proglašenja nezavisnosti uz podršku većine članica EU.

- Slaba je vajda naše politike ako pokušava da da nadu jer je samo četrdeset pet država priznalo Kosovo.Činjenica je da je dvadeset jedna država EU to učinila, a to je ogroman broj po snazi i ekonomskoj moći država, rekao je on za Fonet.

Halimi je ocenio da je "najavljeno konstituisanje srpske skupštine na Kosovu kopija onoga što se devedesetih godina dešavalo tamo i nema šanse da uspe".

- Daleko bi uspešnije bilo legitimno uključivanje Srba u rešavanje problema, priznavanje i suočavanje sa realnim stanjem i problemima. Štetno je za Srbe na Kosovu, ako im neko natura stvaranje modela koji su u prošlosti propadali, a imaju za cilj samo da podrže strukturu političara koji po svaku cenu žele da ostanu na političkoj sceni", rekao je on.

Halimi je kazao da Koalicija Albanaca preševske doline nema ambicija da dobije funkcije u novoj vladi Srbije, ali će je podržati, jer "u njoj vidi šansu da se program nekadašnje savezne i republičke vlade za rešavanje problema na jugu Srbije ozbiljnije ostvari, posle blokada dveju prethodnih vlada koje je vodio Vojislav Koštunica".

Komentari

Riza Haljimi,podrzava tzv.Ustav,tzv.drzave Kosovo,pritom je narodni poslanik!!!Zamislite iole ozbljnu drzavu u svetu u kojoj narodni poslanik podrzava secesiju svoje drzave.Kada su Siptari imali paralelne institucije na Kosovu i Metohiji ,to je bilo u redu? Sada samo treba na Kosovu i M.koristiti isti recept.

Narodnom poslaniku Rizi Halimiju zelim da kazem da za njega i za sve drzavljane Srbije ukljucujuci i SAP Kosovo i Metohiju vazi samo jedan Ustav a to je Ustav drzave Srbije.
To sto nabraja koliko je zemalja priznalo fantomsku drzavu srboubica moze da okaci macku o rep.
Samo Bog i Srbija to mogu da ucine ali to se nikada nece dogoditi.
Dakle gosp. Halimi ako zelite da ostanete narodni poslanik u drzavi Srbiji onda postujte Ustav Srbije jer raditi protiv Srbije je protivustavno i moze vas kostati titule i slobode!

Pokusajmo da se prisetimo Tadicevih prijatelja: Halimi, Uljanin, Ljajic, Pastor, Canak, Ceda, Korac, Micic, Pesic, Biserko, Batic, Draskovic, Dacic. Ko od ovde navedenih voli srbiju.