ponedeljak 17. mart 2008.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Strujni udar za nepoželjne komšije

Neobičan slučaj u selu Slatina kraj Bora

Strujni udar za nepoželjne komšije

Električar Milan Ivanović, ljut na komšije, postavio ogradu od bakarne žice, kroz koju će, kaže, struju da pušta samo noću, a o svemu obaveštena i policija

BOR - Da komšijska nesloga može da bude „opasna po život“ svedoče dve gole bakarne žice na razmeđi kuće i kućnog placa Milana Ivanovića i Dejana Jovića iz borskog sela Slatina. Milan je, ljut na prve susede, Lidu i Dejana Jovića, „instalirao“ žičanu ogradu i stavio znak s mrtvačkom glavom s natpisom „opasno po život“. Komšije su se „na smrt“ uplašile, najviše zbog dvoje maloletne dece, devetogodišnjeg Mladena i trinaestogodišnjeg Stefana. Bila je i policija koja je sačinila zapisnik, a tek kasnije, kad se ispita ceo slučaj, uslediće eventualne zakonske mere.

- Lepo smo se slagali sve dok prošle godine nismo kupili 12 ari placa između nas i Milana. Jesmo puno platili, ali bili smo primorani, jer, sem malog dvorišta, nismo imali kuda da izađemo. Sada nas je stigla druga muka, došla je struja u ogradu do naše okućnice. Šale nema, pa smo odmah obavestili borsku policiju. Najgore je što se deca igraju i ne daj bože da slučajno dotaknu žicu. Električna ograda je na međi. Već živimo u strahu za decu, kažu Lida i Dejan. Sa druge strane, Milan podseća da je žica u njegovom posedu, gde, tvrdi, može da radi što mu je volja.

- Struju neću puštati danju. Noć je već nešto drugo, a Jovići znaju zašto je postavljena ograda pod naponom između nas. Nisu oni naivni. Neka naprave plot ili tarabu i ograde svoj posed - ističe Milan Ivanović, dugogodišnji električar u borskoj Topionici bakra.

SVAĐA ZBOG PLACA?

Domaćinstva Jovića i Ivanovića nalaze se pokraj zatrovane Borske reke, na malom uzvišenju u blizini sokaka Cigan-mala. Ovde živi i oko 30 romskih porodica koje su najvećim delom godine u inostranstvu. Mesto loše za život, ali je, kažu u Slatini, dobro što je blizu Bora. Iako su Jovići plac preplatili, Milan kategorično ističe da je mogao to parče posne zemlje da kupi samo da je želeo. Jednostavno, proširenje dvorišta i okućnice nisu mu, veli, bili neophodni.

U selu smo saznali da su se Ivanovići žalili na krađe i to je verovatno glavni razlog za zaštitu domaćinstva „na električni pogon“. Epilog čudnog komšijskog „zahlađenja odnosa“, zasad, nije na vidiku. Obe strane očekuju odlučnu reakciju policije.