ponedeljak 17. mart 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Reflektor - ukratko...

Reflektor - ukratko...

Bilja Krstić gost „Sintezisa“

Makedonska etnogrupa „Sintezis“ održaće koncert 19. marta u beogradskom Centru „Sava“, gde će im gost biti Biljana Krstić i njen orkestar „Bistrik“.

Član „Sintezisa“ Radoslav Šutevski rekao je danas na konferenciji za novinare u Beogradu da grupa u Centru „Sava“ namerava da izvede i pesme sa svog novog albuma, čije se objavljivanje očekuje u narednih mesec dana.

- Sa novog albuma sviraćemo oko 50 odsto pesama - kaže član ovog sastava Radoslav Šutevski - To su uglavnom danas zaboravljene tradicionalne makedonske pesme, koje smo jedva iskopali.

- Mi se međusobno podržavamo i pomažemo, pa pošto su oni bili gosti našeg koncerta u Makedoniji, prirodno je da sada u Beogradu tu vrstu gostoprimstva uzvratimo - ističe Krstićeva.

„Crvena jabuka“u Beogradu

Pop grupa „Crvena jabuka“ održaće svoj prolećni koncert 6. aprila u beogradskom Centru „Sava“.

Nekad sarajevska grupa, koja od prošle decenije posluje u Zagrebu, „Crvena jabuka“ predvođena pevačem Draženom Žerićim-Žerom minule sezone održala je dva koncerta u beogradskom Domu sindikata u duhu svog starog hita „Nekako s proljeća“. Pre beogradskog koncerta „Crvena jabuka“ svira severnoameričku turneju, koja je počela u Des Mojnu. Bend zatim svira Klivlendu, Portlandu, Solt Lejk Sitiju, Los Anđelesu, Feniksu, Las Vegasu, Torontu i Montrealu. „Crvena jabuka“ pre beogradskog nastupa svira 30. marta u Londonu.

Ugovor sa Madonom

Crnogorska opština Budva još nije zaključila ugovor sa menadžerskim timom muzičke zvezde Madone o njenom nastupu na Jazu kod Budve, a od informacije da je postignut dogovor o njenom nastupu lokalna uprava se zasada nije oglašavala.

Iako su pojedini mediji objavili da Madona ne dolazi u Budvu i da je to, navodno, potvrdio njen menadžer, u opštini Budva sa time nisu upoznati. NJen nastup je predviđen na koncertnom prostoru na Jazu, koji je opština Budva izgradila prošlog leta za potrebe koncerta britanske grupe „Rolingstons“.