ponedeljak 17. mart 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Njusvik: Srbija zasada odnela pobedu

Njusvik: Srbija zasada odnela pobedu

NJUJORK - Iako je Kosovo dobilo svoju bitku za priznanje od Amerike i u velikoj meri od Evrope, Srbija zasada odnosi pobedu da se ono ne prizna u ostatku sveta, piše u najnovijem broju američki nedeljnik NJusvik, javlja Beta.

- Većina od 192 članica Ujedinjenih nacija se uzdržala od priznavanja Kosova, ili ćutanjem ili izričitim odbijanjem, navodi nedeljnik u članku pod nazivom „Pobeđivanje u bici za Kosovo“ objavljen u Internet izdanju.

Nedeljnik navodi da su velike zemlje kao Brazil, Kina i Indija do sada odbile da priznaju novonastalu državu, a da je Rusija učinila i više od toga i postala predstavnik Srbije u Savetu bezbednosti UN obećavši da će uložiti veto na pokušaj da se Kosovu da mesto u svetskoj organizaciji.

Čak i neke zemlje koje su čvrsti saveznici SAD, kao što su Izrael i Kanada još se nisu izjasnile po pitanju Kosova, kao i neke članice Evropske unije i NATO kao što su Španija, Kipar i Slovačka, dodaje nedeljnik. Sada, kaže nedeljnik, Srbija pokušava da uradi nešto što je „takoreći bez presedana u diplomatskoj istoriji“, a to je da opovrgne proglašenje nezavisnosti.

Komentari

Mi ovde imamo uzrecicu: "Putting perfume on a skunk" (stavljanje perfjuma na skanka-onu zivotinju, sto baca smrad). To vam je "Nezavisna Kosova". Kakve veze ima "Kosova" sa NEZAVISNOSCU? Moze li Okinawa da bide NEZAVISNA? Zasto da ne, ako je "Kosova" nezavisna, onda je Okinawa jos vise nezavisna. A Irak i Avganistan su "najvise" nezavisni, imaju 100% pro-evropske vlade i najveci stepen reformi, multietnicnosti i demokratije.
.
.
Nemojte da se cudite ovom novom recniku, danas postoje GRADACIJE NEZAVISNOSTI, slobode. U SAD-u je svaki 100-ti stanovnik u zatvoru. E sad, onih 3 miliona u zatvoru oni nisu nimalo nezavisni. Zbog pretrpanosti zatvora, manji kriminalci se pustaju van, da ostatak kazne izvrsavaju u svojim kucama sa celicnim prstenom oko clanka sa GPS odasiljacem. Cim zatvorenik ode van kuce, odasiljac sa clanka salje signal, zatvorenik je prekrsio presudu, vracaju ga/nju odmah u zatvor. Albanci su "ograniceno nezavisni" slicno ovim sa GPS okovom oko clanka. Medjutim, kad su proglasavali tu "ogranicenu nezavisnost", Albanci NIGDE TO NISU POMENULI. To objasnjava onu skromnu koreografiju sa zastavama, koliko su se radovali svojoj "ogranicenoj nezavisnosti".
.
.
Nezavisnog Thachija i njegovu KLA klapu su RAZORUZALI! On je kao nekakav Predsednik Nezavisne "Kosove". Njegova UCK (KLA) je jedina oslobodilachka armija u svetu, koja nije oslobodila ni 1 kvadratnu stopu bilo chije teritorije! Thaci je jedini Predsednik nezavisne drzave, koji nema ni vojsku ni policiju, ni spoljnu politiku, ni Ustav ni Vrhovni Sud. Zamisli - dali mu Ahtisari Plan da mu bude Ustav, po kome, prema Glavi 11 - Vrhovnu Vlast u Kosovi predstavlja Bondsteel!
.
.
Onda vam je jasno, koliko je tesko naterati cak i one male zemlje da priznaju takvu nakazu od drzave.