ponedeljak 17. mart 2008.
RSS
• Tema •
Početna > Tema > Namerno žrtvovali muslimane

Istina o tragediji u Srebrenici počinje da se otkriva 13 godina kasnije

Namerno žrtvovali muslimane

Među odgovornostima koje su u surovim istorijskim pobedama i zamešateljstvima zapadne sile nametnule, ali i iskoristile za žigosanje Srba i proglašavale ih „krivim kao narod“, mogla bi se podvesti i srebrenička tragedija. Bez namere da „pravda“ lik i delo Ratka Mladića i Radovana Karadžića, Glas od dr Darka Trifunovića sa Fakulteta za bezbednost, saznaje detalje njegovog razgovora sa diplomatskim izvorima i stranim novinarima, svedocima događaja u Tuzli koji otvaraju pitanje - čija je prava odgovornost za onoliko stradanje muslimana. U sledećim redovima stoji da su oni žrtve muslimanskog vođstva, koje je u cilju presecanja RS na dva dela svesno prekršilo dogovor o povlačenju 14.000 muslimanskih vojnika iz Tuzle.

- Između Mladića, Amerikanaca, muslimanskih starešina u Tuzli i holandskog pukovnika Karemansa postignut je dogovor da se 11. jula 1995. muslimani evakuišu iz Srebrenice u Tuzlu, gde je bila američka avio-baza. Tu je trebalo da budu primljene sve žene, deca i svi vojnici iz Srebrenice i da se momentalno demobilišu. Između 12.000 i 14.000 muslimanskih vojnika se u skladu sa tim dogovorom, stacioniralo oko Srebrenice. U prilog tome da je dogovor postojao govori i činjenica da su srpski tenkovi ušli u Srebrenicu, a da nijedan metak ili projektil na njih nije ispaljen, iako su muslimani imali najnovije oružje tog vremena. Civili su evakuisani autobusima i prva tura od 3.000 vojnika bezbedno je prošla kroz RS i po dolasku u Tuzlu videla se sa porodicama. O tome su mi posvedočili strani novinari, koji su tada pratili događaje u BiH - kaže Trifunović.

DOGOVOR O RAZMENI TERITORIJA

- Alija Izetbegović je lično dogovorio da se Srbi iz okoline Sarajeva isele, što su i učinili. Ali američki i muslimanski generali iz Tuzle i Zenice nisu ispunili svoj deo dogovora. Mladić nije imao drugu opciju. To ga ne opravdava, ali je činjenica - kaže Trifunović.

NEKOME JE TREBAO ZLOČIN

- Karemans u nekoliko navrata tražio vazdušne napade na pozicije bosanskih Srba, ali oni nisu odobreni. To doprinosi slici da su znali za dogovor, odnosno i njegovo kršenje. Da su hteli, mogli su da spreče masakr. Mogli su upravo tim vazdušnim napadima do kojih nije došlo. Nekome je trebalo da se zločin desi i da bude upotrebljen protiv Srba i Srbije - zaključuje Trifunović.

ORUŽJE STIZALO IZ AMERIKE

-U Igrišniku je postojao i tajni aerodrom, sa stalnim helikopterskim linijama, a muslimani dobijali američko oružje i telekomunikacionu opremu. To su podaci koje je srpska vojska našla prilikom ulaska u Srebrenicu, u muslimanskim kompjuterima, a i Sefer Halilović, načelnik generalštaba muslimanske vojske u knjizi „Lukava strategija“ svedoči o stalnom naoružavanju muslimanske vojske, odnosno da se nikako nije radilo o golorukim vojnicima- istakao je Trifunović.

Međutim, muslimanske starešine, prema njegovim rečima, odmah krše dogovor i tih 3.000 vojnika raspoređuju ka severu, odnosno koridoru i sarajevskom ratištu. Da je stiglo svih 15.000, muslimani bi, procenjuje ovaj stručnjak, uspeli da razbiju RS na dva dela. Mladić bi istog trenutka od vojnog dobitnika postao gubitnik, izgubio bi RS, a ona bila uništena.

- Mladić je, očigledno shvativši situaciju, naredio da se ostatak muslimanskih vojnika koji su prelazili teritoriju RS neutrališe. Ostaje diskutabilno kakvo je to njegovo naređenje bilo - je li direktno kazao pobi sve tamo, ili je tražio akciju širih razmera s ciljem da se neutrališu, pošto se dogovor ne poštuje.

Amerikanci, svesni da je dogovor propao, u avgustu organizuju sastanak u Solunu. Inicijator je bio Ričard Holbruk, koji tada daje garancije Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću da se povuku sa političkih funkcija u zamenu za to da ne budu uhapšeni. U dokaze da je Srebrenica smišljen scenario, Trifunović ubraja i izjavu holandskog pukovnika Karemansa da „u Bosni nema nevinih, a akcija je izvedena manje-više korektno“.

U zaključcima koje izvodi iz navedenih podataka, naš sagovornik se najpre jasno distancira od bilo kakvog opravdavanja Mladića i Karadžića i pita se:

- Da li su Amerikanci iz Tuzle koji su pomagali srebreničke muslimane sve vreme i u vojnoj opremi i u kršenju rezolucija, znali da će muslimani pogaziti dogovor i zašto nisu učinili ništa da ih u tome spreče. Bilo je potpuno jasno i predvidivo da će Mladić morati da se odluči na onakav potez ako muslimani i oni koji su garantovali dogovor, tj. trupe UN i Amerikanci u Tuzli ne ispune svoj deo. Mladić se našao u situaciji biti ili ne biti. To otvara pitanje odgovornosti za Srebrenicu, jer nije samo bitno ko je zločin izvršio, nego ko ga je omogućio i podstrekao. Ako čoveka dovedete u situaciju da mora da bira između svog i tuđeg života, onda on nema izbora. Znači, muslimani Srebrenice su izmanipulisani na najgori mogući način i njima se i dan-danas manipuliše, jer im se ne govori prava istina. Otvoreno su žrtvovani - istakao je Trifunović.

Komentari

Taj dr. Trifunovic sa Fakulteta za bezbjednost (vjerovatno jedine takve ustanove u svijetu) bio bi smijesan ta nije tragican. Da li jos neko vjeruje u takve price? Ali moram priznati, zabavno ga je slusati, tj. citati. Samo mislim da ni on ne vjeruje u to sto govori. Mozda samo zeli popularitet, da privuce paznju na sebe. I negativna reklama je bolja nego nikakva reklama.

Sta je? Boli te cinjenica da si bio izmanipulisan i da tvoja braca i sestre - nekad i nasa braca i sestre po krvi, ali izdajnici po veri - i dan danas bivajuy manipulisani i to sistemski: preko obrazovnog sistema i raznim lazima koje plasiraju ne bi li zadrzali tenzije na ovim prostorima. Sta ti znas o Islamu? Znas samo da ga je tamo negde u nekom srpskom selu tvoj predak prihvatio ne bi li sacuvao zivu glavu, mozda nadajuci se da ce jednog dana neki njegov potomak smoci snage da se odupre , ali kako se samo prevario. I dan danas je na delu politika "ZAVADI PA VLADAJ" i da li je moguce da to niko u regionu ne razume! Da li je moguce da su velike sile uspela da izmanipulisu I Hrvate i Bosance i ubede ih da su za sve krivi Srbi. Naravno da jesu kad ste bili takve jajare da koljete nevine i onda vam u godinama koje slede ne ostaje nista drugo nego da mrzite boljeg od sebe projektujuci na njega ono sto mrzite najvise u sebi samima, a to je vasa beskrupulozna mrznja, jer su vam ruke do lakata krvave - umrljane krvlju srpske dece.
Najgore od svega je to sto niko u regionu nece biti slobodan dok se ne pomirimo i ne postignemo neku zajednicku spoljnu poliutiku kojom cemo jedni druge stititi. Ali kako da o tome mastamo kad Srbin ne moze da ti veruje. Ni tebi ni Hrvatu,jer je istorija pokazala da ste se uvek priklanjali mocnijem, uvak ste bili na strani imperijalista! Mnogo ste lose karme nakupili. Prezivece Srbi i bez vas! Jer su bili i ostali na strani pravde, humanosti, morala i casti!

Nije smesan. Ozbiljan je. Tako se sve desilo. Vi mozete povracati od muke ali je istina da su muslimani zrtvovani. Pa zar jos niste to ukapirali covece?

E ovaj "dr" stvarno misli da su svi oko njega blesavi. Ma da, muslimani su se sami poklali samo da napakoste jadnim Srbima.
Ma nema Srbiji spasa dokle god se ne moze istini pogledati u oci. Ko mi neveruje nek pogleda malo oko sebe.

Ajde ti pogledaj malo oko sebe. I razmisli dobro.

Bravo! Takva istrazivanja nam trebaju, cinjenice i dokazi!
A dokaza imaaaaaa, na pretek,!

DELTA FORCE U SENCI

TO je Alija Izebegovic "nastelovo"sa Naserom da zrtvuje Muslimane i stvori se neka vrast"Holokausta"da Srbiji zatvoruse vrata dogovora i niko posle toga da nema snse da pregovara!DRUGO da se Srbija proglasi genocidnom drzavom i TRECE Da placa ratnu ostetu ko zna doveka da izdrzavamo muslimane.
Takodje postojala je i specijalna jedinica Amricka DELTA i jedna Slovenacka koja je bila kao stosu Francuski"Legionari"Njihov zadatak je bijo da u stopu prate Mladica i njegovu Vojsku i bilisu odeveni u Srpske uniforme i "nasminkani"Srpskim Facama"Ovde u Kaliforniji bila je otvorena vojna skola gdesu pozivali neke Srbe i Hrvate da uce amerikance Sepsko-Hrvatskim jezikom!Postojala je skola"profila"gdesu vojnici uceni da "presnime"Srpskog vojnika i manere pocev od pusenja,pica,neobrijan,pljuje,psuje! pljunuti replikovani Srbi!
DELTA je isla kao"Senka"iza Mladiceve vojske i ako je Mladic pomilovao Muslimane zenu decu!DELTA je pobila njih ostavljajuci neke daih zapamtu dasu Srbi to radili!
DELTA FORCE otkrivena je u Avganistanu da radi REPLOKOVANE TALABANE!! Samo "najusilisu"njih talabani preko izvidjaca svoih jer opravilisu gresku prolaze kroz Sela i pitaju "Gdesu Talabani"Ovi znaju dasu u planinama Stacu"OVI"po Selima!?
Tako da DELTA FOCE isto je imala snajperske timove "Srba,Hrvata

Dusane kad si tako pametan molim te otkri nam ubice Zorana Djinjdjica. Verovatno muslimani stoje iza ubistva Curuvije,Stambolica,Ibarske magistrale itd.

Pa to su neki muslimanski vojnici i govorili kada su uspjeli da predju na tuzlansku teritoriji. Kada su posli prema Tuzli kroz propisanu teritoriju njihovi komandanti su naredili da se probiju u obliznje sume. I oni su sami bili iznenadjeni jer nisu znali za tu akciju nego za dogovor da mirno dodju do Tuzle ali kada je pocelo pucanje vise se nije moglo nazad. Dogovor je bio prekrsen a sa cije strane zna se jer zasto je Naser Oric napustio svoje vojnike dva mjeseca ranije. Valjda glavni komandant i ide sa svojim vojnicima a ne ostavlja ih na cjedilu.

Kakav genocid, kakve gluposti. Mladic treba da odgovara sto je pobio toliko ratnih zarobljenika bez sudjenja, ali treba imati na umu da ih je on ipak streljao dok je Naser Oric preko 3000 Srba iz okolnih sela oko Srebrenice zaklao, mucio i palio na najgori moguci nacin. Mladic je pustio zene i decu, dok je Oric klao sve od reda, a cak je i stoku i pse ubijao (jer je to po njemu srpska stoka). O tome niko nista ne govori, vec samo pricaju o Srebrenici, a cak i mrtve Srbe i iskopane muslimanske vojnike poginule u ranijim periodima proglasavaju "zrtvama Srebrenice". Najgore je sto muslimani iz Srebrenice sve to znaju, ali im je zabranjeno da pricaju ili zele neku vrstu osvete preko propagande.

Mislim da je G-din Trifunovi u pravu, jer je na postignuti dogovor u Lisabonu izmedju tri najvece narodne grupacije predvodjene sa Karadzicem, Izetbegovicem i Bobanom (Srbi, Muslimani, Hravti) Waren Zimmerman u beogradu na sastanku sa Alijom Izetbegovicem naredio da ne prihvati taj sporazum.
Tako da je G-din izetbegovic na povratku sa tog sastanka ponistiio sporazum potpisani o konfederaciji i mirnom rjesenju krize u Bosni.
Znamo svi do cega je doslo posle toga. Rat.

Ja to zovem Americko Evropskim fasizmom u 21 vijeku.
Jer su oni direktni krivci za kreiranje ratu na teritoriji bivse Jugoslavije, a budale su im to omogucile.

Pozddrav,

Slobodan Vuksanovic

U kompjuterima nasli dokaze o naoruzavanju.?Daj ne lupaj , i kad smisljas pricu uzmi u obzir i logiku i cinjenice. Srebrenica '95 i kompjuteri ? To moze da odvali samo neko ko nema pojma o bosanskom ratu. Pa kompjuteri su u to vrijeme bili rijetkost i u Beogradu.
Da ne bi bili poslati na front morao je da ih strelja?
A zasto nije streljao one iz Zepe? Vjerovatno zato sto su bili pametniji pa nisu htjeli da mu se predaju no su trazili da ih prebace preko Drine.
Covjece imas posla sa masovnim ubicom i uzmi to u obzir kad sledeci put budes pokusao da ga pravdas. A to, da li je on izmanipulisan ili muslimani , to je druga prica.

Da si ti nama ziv i zdrav, kompjuteri (PC) u Beogradu nisu bili retkost vec negde od 1988-me,
gomila pojedinaca i firmi ih je svakodnevno koristila. Manje masine (Attari, Commodore, Amiga) nisu
bili retkost vec od 1983-ce.

Poznajem blizu familiju od ovoga g.Trifunovica i mogu reci da je to cestita,pametna familija tako-reci operisani na sovinizam i mrznju,Inace taj Darkov stric je ozenjen s katolkinjom kao sto je sva uza Darkova familija izmijesana s hrvatima i muslimanima pa je zaista uzasno pripisati Darku neku mrznju sovinizam ....itd.Svi ti muslimani/hrvati u Darkovoj uzoj i siroj familiji vole Darka i znaju da je cestiti covjek kakvih danas malo ima kao darko.Pitao sam ga(Darkova strica) misljenje o Darku....itd.rekao mi je da je izuzetno obrazovan i cestit kao i ja veli Darkov stric koji mi je susjed-kucni prijatelj ovde u Canadi.
Inace Darkov stric Dragan ima sina imenjaka Darkovoga.

Darko Trifunovicu hvala ti za sve srbine cestiti.Bog te bagoslovio i nemoj da te nasi neprijatelji(mnogobrojni) usutkaju vec nastavi borbu za istinu jer istina i smao istina srbinu treba jer su nas deo zapadnjaka (zlocinackih)oljagali,satanizovali pa na kraju zajedno s nasim zlo-susedima ad nami srbima stravicne zlocine pocinili a da bi na susutkali sluze se s lazima.Nasi zlo-susedi koji su na nas OPET nasrnuli po III put u XX vijeku sus e udruzili s AMerikom Njemackom Vatikanom i nekim jos drugim da Amerika napravi kao Hico novi poredak svjetski a oni ameri na tronu kao vladari
U toj americkoj zlo-raboti iskoristili su nase zlo-susede da im na Balknanu pomognu da se Srbi zatru jer srbin ne trpi okupaciju i tudje lance za razliku od nasih zlo-suseda koji su oduvek robske lance ljubili i okupatore vjerno sluzili(hvati musliamni arnauti)robske sitne duse sluzili vjerno Hitleru a danas Klintonu,Bushu tj.Americi totalno izludjeloj.Srecom NECE dugo ta amerika da nastavlja svoje ludilo ama sssve im kod kuce pa i van kuce poslo naopako i onako kao se nisu nadali.Dolar im u kuRcu ekonomija takodje,banke propadaju .........mjesecno desetine hiljada ostaju bez posla ,,,,,,,,,,svako van amerike mrzi ameriku .Eto Jevreji poceli bjezati iz Cemerike........

Da dogovor je pravljen u cilju sprecavanja ponavljanja zlocina kojima su bili skoloni pripadnici grupacija muslimanskih brigada ,koji su se nalazili u Srebrenici,posto su iz te zasticene zone slati eskadroni smrti,koji su po sistemu sprzena zemlja unistavali sve sto se krece po srpskim selima tog dijela Podrinja, sjetite se POKOLJA u Kravici ,Skelanima,i okolnim selima,sjetite se onih drvosjeca sto su ih isjekli motornim pilama.Posto su ti isti zlocinci mimo dogovora upucivani na ratiste,pogotovo u bredjele koridora i OZRENA,da bi se preduprijedili daljni zlocini ovih zlocinaca,srpska komanda nije imala drugi izlaz,posto ni medjunarodne snage nisu htjele da se angazuju,oko onemogucavanja ovih zlocinaca,da ponavljaju zlocine,tako da je neutralisanje bio jedini nacin,Pa nikakvi zatvori na teritoriji RS ,SE NEBI MOGLI uspostaviti za ove zarobljenike da bi se organizovalo fer sudjenje,posto je sve zatvore i mjesta gdje su bili sklonjeni muslimani ,cak i radi zastite , kao Manjaca ,Omarska i slicno,medjunarodna zajednica je proglasavala za koncentracione logore,a dajte molim vas ,da je ovaj Trifunovic u pravu,sjetite se Ozrena 1995,gdje su bas pokolj nad zarobljenim srpskim vojnicima i civilima ,broj oko 650.izvrsili upravo ovi muslimanski vojnici,koji su bili pripadnici ovih srebrenickih formacija.
Znaci ta predpostavka da ce nastaviti sa zlocinima,bila je tacna i obistinila se na Ozrenu,gdje su otsijecali glave srpskim zarobljenim borcima,
Tako da je ,od dva zla izabrano ono manje,bliza je tunika od kabanice,i svakako da su Srbi izbjegli vlastito stradanje i pogibiju,ali tragedija nije izbjegnuta,Vjerovatno da bi tih 1200 bili i predvodnici ove skupine od 15000 i vjerovatno bi pao i koridor,kao sto je pala i krajina i Fikretova republika,pred naletom Dudakovicevih DZIHADLIJA,
No ovo je i predvidjeno u ratnom pravu i za to postoje takozvani prijeki ili pokretni vojni sudovi,koji mogu da izreknu sve vrste kazne,pa i smrtnu,da li je Srpska Vojska postupila po ovom dijelu ratnog prava ,ILI JE TO NEKO UCINIO NA SVOJU RUKU,no svakako da bi bilo dobro ,ako postoji dokumentacija i sudska arhiva,sa svim izrecenim presudama,i mnoge sumnje bi bile otklonjene,u suprotnom nesto tu ne stima,i svakako,bez presuda da se to moze okarakterisati i podvesti pod zlocin.

Trifunović sta reci osim Zalosno, Zalosno, ostavi na miru mrtve nek pocivaju na miru.

Дај бре човече не лупај глупости. Ти појма немаш шта је Србија те године имала, а комијутере сигурно и то гарантујем ПС 386 и 486 а ти ако ниси до тада чуо за компијутере то је твој проблем.
Друго какав бре масовни убица муслимане је Алија побио на пијаци Маркале а онда као Срби бомбардовали. Док не схватите да су вас ваше вође вукле за нос и да вас сада вуку за нос у свом интересу који добијају козна које суме новаца од Арапа и Американаца ви седите у беди и јади и свађате се са Србима због чега бре, узмите се у памет, ,,нису Муслимани започели рат, нису Срби започели рат,, рат су у БИХ започели Американци, Алкаида и остали ви сте били жртве у нападу а Срби жртве у одбрани. Када би теби зависило да ти спале кућу и да гледаш или да се бориш одлучи сам, тако је и Младић и Срби одлучили за Сребреницу и многа сратишта како Српска тако и Муслиманска.

hahahaha, kompjuteri retkost u '95? hahahahaha!!!!!!!!

ja sam svoj prvi kompjuter kupio jos 1989 i vec tada nije bio retkost, a kamoli u '95 kad je svaka susha lomila jostike na igricama.... hahahaha, kakav lik.... buahahaha.... ocigledno je tebi prosvetljenje kompjuterima nastalo poslednjih meseci.

Ko jos moze da veruje da se desilo genocid u Srebrenici, par zar jedna vojska koja hoce da ubije sve zivo, omogucava preko 1000 neprijatelja da prodju kroz teritorije, to se desilo sa preko 1000 muslimanskih vojnika na predradju Srebrenice, ti muslimani su se predali, i slobodno su preko Srbije uz crvenog krsta otisli u Turskoj, zar to nije cudno ? nameravate da ubijete civile i vojnike a pustate neprijatelje da predju u tudju teritoriju. Nego ovde niko nije pricao ko su ti "muslimani" koji su ubijenih, za mene ti muslimani, su ratni zlocinci koji su ubili preko 3200 Srba, za mene su oni zasluzili svoj smrt, naravno sada na zalost i to je zlocin ubijeni su civili, a Srbi koji su to uradili moraju dozivotno u zatvor. ALi sto je degutantno, Bosjnaci probaju da nam sole pamet da Srebrenica i Jasenovac to je isto, koje degutantno ponasanje. Ako je Srebrenica genocid, onda je i Oluja i ubistvo preko 2000-5000 Srba, civili u Sarajevo tokom rata. A naj odgovorni za te zlocine, posle Izetbegovica, to je Haris Silajdzic koji se slobodne seta u Bosni i koji nam prosipa svoju mrznju. Pitamo se samo kako je moguce da su isterani 400 000 Srba iz Hrvatske, preko 500 000 iz Bosne, preko 300 000 sa Kosmeta i niko ne prica da su to masovni zlocini ili genocidne namere, niko, uvek se koristi neka cudna retorika u vezi srpske zlocine.

Ne da je istina nego i vise od toga ti prljavi amerikanci su mastori za manipulacije, laganje i prevare da im ni Gebels danas nebi mogao biti ni segrt.Doci ce na povrsinu sve prljavstine i prevare koje su pocini amerikanci, po onoj narodnoj "Zaklela se zemlja raju da se sve tajne odaju"