ponedeljak 17. mart 2008.
RSS
• Konjske Snage •
Početna > Konjske Snage > Malena perfekcija

„Hjundai i10“ naslednik čuvenog „atosa“ predstavljen publici u Srbiji

Malena perfekcija

Tek kad smo se s njim sreli „oči u oči“, „i10“ nam je otkrio svu svoju harizmu i pojačao utiske koje smo ranije imali

Perfekcija je jedina reč koja vam pada napamet kada vidite novi „Hjundaijev“ model „i10“. Osvajanje ženskih srca tajna je koja prati malenog „azijca“ i to svakako nije slučajnost. Želja dizajnera za ostvarenjem svih snova muškaraca više je nego uspešno ostvarena. Elegancijom i funkcionalnošću leti asfaltom, a za parkiranje i gradske gužve nemojte brinuti.

Fotografije naslednika „atosa“ mesecima su kružile internetom, a sada je najzad dostupan domaćim kupcima. Ovo je mali-veliki „hjundai“ koji nastavlja fenomenalnu seriju alfanumerički nazvanih modela. Reč je o jednom od najvećih noviteta na aktuelnom prestoničkom salonu automobila.

Domaća prezentacija za medije održana je u „predvečerje“ „BG kar šoua“. Tek kad smo se sa njim sreli „oči u oči“, „i10“ nam je otkrio svu svoju harizmu i pojačao utiske koje smo ranije imali. On zadovoljava ženski ideal - malen i lagan za parkiranje, a opet toliko veliki da se udobno može voziti čak petoro saputnika. On će biti upadljiv na svakom parkingu i neće proći bez pogleda u trendseterskim gradskim ulicama.

Unutrašnjost svojom raznovrsnošću podiže udobnost i zadovoljstvo u vožnji na jedan potpuno novi nivo. Zato je važno napomenuti da je ovaj automobil registrovan za pet putnika. Po prvi put u klasi, ručica menjača smeštena je na centralnoj konzoli. Sem što je veoma lagana za rukovanje, predstavlja još jedan veliki estetski plus.

Novi 1.1 CRDi dizel motor sa 75 KS i obrtnim momentom od 153 Nm i benzinski agregat od 1.1 litra sa 66 KS obezbeđuju odlične performanse. Takođe, za dame odgovorne prema životnoj okolini važno je da svi motori zadovoljavaju, čak prevazilaze sve sadašnje zahteve u vezi zaštite okoline i imaju vrlo malu potrošnju goriva.

Kupcima u Srbiji za sada su dostupna tri nivoa opreme i po jedan dizel i benzinski agregat. Najjeftinija varijanta stiže sa bogatim paketom opreme i sa svim dažbinama košta 8.390 evra. Osnovni paket opreme sadrži ABS, brejk buster, prednje i zadnje disk kočnice, vazdušni jastuk za vozača, servo upravljač, podešavanje upravljača po visini, centralno zaključavanje, elektronsku blokadu paljenja motora, predopremu za radio sa dva zvučnika i krovnom antenom, tonirana stakla, prednje i zadnje zavesice, pojaseve sa električnim predzatezačima...

„Hjundai i10“ ne zahteva ništa, ali zahtevati od njega možete bukvalno sve, i apsolutno sve će biti ispunjeno.

Ključne reči: