ponedeljak 17. mart 2008.
RSS
• Tema •
Početna > Tema > Greh je zaboraviti stradalnike

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih na Kosmetu

Greh je zaboraviti stradalnike

Kidnapovane i zarobljene Srbe zaboravili su i vlast i opozicija. To je pravi greh - ne krije ogorčenje Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, zarobljenih i ubijenih na Kosovu i Metohiji od 1998. godine do danas.

On u razgovoru za Glas javnosti ističe da albanski zlikovci ne mogu da dobiju još jednu albansku državu, jer im je mesto u Hagu. Spasić kaže da je nedavni potez takozvanog premijera Kosova i Metohije Hašima Tačija, kada je otkrio tablu „nezavisne države Kosovo“ dodatno povredio porodice kidnapovanih.

- Nije isto upoređenje, ali kako bi svet reagovao kada bi general Ratko Mladić proglasio državu Republika Srpska. Da li bi opet bilo NATO bombardovanja i sankcija prema našoj zemlji - pita Spasić.

Naš sagovornik podseća da su i gotovo svi sadašnji pripadnici Kosovskog zaštitnog korpusa zločinci koji su okrvavili ruke ubistvima Srba i drugih nealbanaca.

- Srbi u Kosovsku policijsku službu nisu mogli da uđu bez detaljnih provera, zato tražimo i proveru dosijea svih albanskih pripadnika u KPS-u, jer u suprotnom, srpsko stanovništvo u njih ne može imati poverenja - ističe Spasić.

NE ZNA SE SUDBINA 550 NESTALIH

Od 1998. godine do danas kidnapovano, nestalo, zarobljeno i ubijeno je 2.500 Srba. U periodu od 1998. do 1999. godine preuzeto je 1.400 civila, vojnika i policajaca, a od 2001. godine još oko 300. Još uvek se ne zna sudbina 550 nestalih.

On smatra da Kfor i Unmik nisu Srbima stvorili bezbednosne uslove i omogućili povratak, a od Rezolucije 1244 nisu primenili baš ništa.

- Zato je potrebno da Srbija na Kosmetu 11. maja organizuje izbore, kako bi i kosmetski Srbi izabrali prave predstavnike u koje imaju poverenja - jasan je Spasić.

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih na kraju kaže da će predstavnici Udruženja tražiti od Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke da dobiju jedno mesto u budućem srpskom parlamentu, kako bi se čuo i glas žrtava.    

Ključne reči:

Komentari

Tacno ,da je greh zaboraviti srpske zrtve.Ali kome to govoriti.Tadica bole uho za Srbijom.Ne mogu da svatim da je srbin ,duhom klonuo ,vidi se da je zemlja u krizi a da nista ne preduzima.Puno je izdajnika u nasem drustvu.Probudi se Serbijen da nas predci ne proklinju.