ponedeljak 17. mart 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > DS i G17 plus i zvanično zajedno na svim nivoima

DS i G17 plus i zvanično zajedno na svim nivoima

NOVI SAD - Demokratska stranka i G17 plus će nastupiti zajedno na narednim izborima na svim nivoima, a ne samo na pokrajinskom i lokalnom, izjavio je juče u Novom Sadu predsednik Izvršnog veća Vojvodine i potpredsednik DS Bojan Pajtić, a prenosi Tanjug. Odluka o predizbornoj koaliciji i na republičkom nivou saopštena je nakon što su dve strane, na prigodnoj svečanosti u Master centru Novosadskog sajma, potpisale sporazum o saradnji na pokrajinskim i lokalnim izborima. Potpisivanju je prisustvovao i predsednik G 17 plus Mlađan Dinkić koji je pred novinarima izjavio da je cilj njegove stranke da se objedine sve proevropske snage i time ostvari njihova pobeda na glasanju 11. maja.

- Srbija se ponovo nalazi na raskrsnici, jer mora da bira između ulaska u Evropsku uniju i samoizolacije, rekao je Dinkić i dodao da će G17 plus na pokrajinskim izborima imati 13, a na republičkim 60 poslaničkih kandidata.

Prema rečima Pajtića, zajednička lista dve stranke će se na pokrajinskom nivou zvati „Za evropsku Vojvodinu - DS - G17 plus - Boris Tadić“, a na republičkom „Za evropsku Srbiju - DS - G17 plus - Boris Tadić“.

„Lista je sastavljena na osnovu tri principa. To su: bolji život građana, nastavak evropske integracije Srbije i očuvanje njenog teritorijalnog integriteta. Stranke koje prihvate ova načela mogu se smatrati našim partnerima“, rekao je Pajtić.

On je podsetio da je ta stranka već postigla dogovor sa Sandžačkom demokratskom partijom Rasima LJajića, većim brojem manjinskih partija i istaknutih pojedinaca.

„Procenili smo da na pokrajinskom nivou ne bi trebalo da sklopimo predizbornu koaliciju sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, jer se radi o različitim programima i odvojenom biračkom telu. Veći efekat ćemo, dakle, imati ako nastupimo odvojeno, ali je zato na republičkim izborima moguć zajednički nastup. Dogovor će biti postignut ovih dana, a isto važi i za SPO“, rekao je Pajtić.

Komentari

Tadicu je bitnije da pobedi na izborima, pa makar i sa bandom koja je upropastavala ovu zemlju - G17-- i sa Danom Draskovic...

Zato i jeste sve slabiji - jer ste ipak banda kojoj je jedini cilj da vlada. DS je i definitivno interesna grupa, i DS je snaga koja je pocepala glasacko telo na dve polovine. Da su se oni ponasali normalno, a ne legali u isti krevet sa bilo kim, ne verujem nim da bi radikali toliko jacali...

Dosta je ovim ljudima Dinkica, Djelica, Vlahovica, Zivkovica, pa ce za promenu da glasaju za nekog ko ce ih mozda staviti tamo gde treba da budu, a ne u razne UO da upropaste i ovo malo sto nisu...

Top Diznilend news !!!

Drago mi je da je predsednik Srbije (umetnicko ime "MikiMaus") napokon usao u kolo sa Dinkicem (umetnicko "Paja Patak") i ostalim misevima iz g17 (umetnicko "goveda 17").
Mislim da ce imati toliko glasova da nece smeti da izadju iz svojih rupe.

Otadzbini zelim napokon slobodu od lopuza i licemera.

E, tu gde se pojavi ovaj glodar iz gay 17+ nema mesta za moj glas. Ovaj put Kradjan i Boris neka propadnu u duetu. Prosli put sam apstinirao zbog te vucibatine, i ovaj put cu, takodje.

Cini mi se da su do sada svi srpski izbori radili po onoj narodnoj 'sjasi kurta da uzjase murta'. Kradje, pronevere, male i velike izdaje.... Srpska vlast je izgleda po sastavu DNK mora biti korumpirana ko kosti. (Cast izuzecima i slavnim zaduzbinarima i dobrotvorima i vladarima Svetiteljima!) To je u velikoj meri sada prisutno i u obicnom narodu. (ispravite me ako gresim). No, 'riba od repa smrdi ali od glave se cisti'
Cini mi se da je ovog puta Srbija (tj. Srpski narod) sateran uza zid kad je u pitanju cuvanje obraza pred sopstvenim istorijom i pred svim onim casnim i zaista pravim Srbima, Svetim ocima nase cele nacije: Srpsko biti ili ne biti? Ocuvati sopstenog identiteta ili odreci se od onoga sto jesmo?
Ako se odreknemo Kosova 11/5 i ravnodusno i precutno se, kao da se nista nije desilo, slozimo sa brisanjem Kosova iz Srbije, (zarad EU?!) cini mi se da cemo ga tesko opet moci zasluziti....

11/5 narod ce reci svoje. Sta ce nova vlast uciniti nakon 11/5 je misterija. Kopupcija, izdaje, pronevere, afere i nebriga o gradjanima po zauzimanju fotelja. To je do sada u novijoj istoriji Srbije bilo pravilo. Cini mi se je obicnom gradjaninu tesko da poveruje da toga nece biti nakon 11/5