ponedeljak 17. mart 2008.
RSS
• Konjske Snage •
Početna > Konjske Snage > Brzinac koji „pretrčava“ i najbrže

Najlepši „Opelov“ model čuveni „GT“ gostuje na Sajmu automobila u Beogradu

Brzinac koji „pretrčava“ i najbrže

Sajam „BG kar šou 02“ dovezao je u Beograd „opel GT“ koji je bio i na prošlogodišnjem sajmu, ali atrakcija i ponos koji nosi ovaj model nemačkih dizajnera vredi videti i 1.000 puta. Kao perfekcija na putu koja „pretrčava“ i najbrže, GT podseća na nekadašnjeg slavnog „Opelovog“ modela koji je između 1968. i 1973. godine bio želja najvećih zaljubljenika u automobile.

Izgled neverovatnog Nemca ostavlja bez daha i čini i najveće želje stvarnim. Izvanredan model ne dozvoljava posmatraču da ne uđe i proba brzinca koji perfekcijom nemoguće pretvara u moguće. Osnovu „Opela GT“ čini kruta karoserija međuosovinskog razmaka od 2415 mm. Uzdužno postavljen četvorocilindrični dvolitarski motor od 264 KS s turbo punjačem ubrzava od 0 do 100 km/h za neverovatnih 5,7 sekundi, a postiže najveću brzinu od 230 km/h. Ručni menjač odlikuje se kratkim sportskim hodom.

Moderni kupe kao da osvaja svet žustrim izgledom i siluetom balerine, sa oštrim linijama i izduženom haubom koja se naginje prema napred. S obzirom na ogromnu jačinu motora GT u proseku troši samo 9,2 litara na 100 kilometara. Krov je platneni i u potpunosti se sklapa.

„Beogradski“ „opel GT“ proglašen je „Kabrioletom 2007“ na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi. Daleko od toga da može da poleti, ali kad vozite „opel GT“ zvezde su vam mnogo bliže.