ponedeljak 17. mart 2008.
RSS
• Konjske Snage •
Početna > Konjske Snage > Auto u srcu i duši

Na Beogradskom sajmu četvorotočkaša posetioci ne štede novac

Auto u srcu i duši

„BG kar šou 02“ oduševio posetioce, koji se bukvalno otimaju za „fijat 500“, hjundai i10“, „dačiju logan MCV“, „pežo 206 sedan“, „opel korsu“...

Velika želja da se novi modeli prvi nađu u rukama posetilaca Sajma automobila u Beogradu preplavila je i ovog puta hale ispod Senjaka. Samo jedan dan „BG kar šoua 02“ bio je dovoljan da se rasprodaju svi najskuplji izloženi automobili. Za mnoge automobile, vlasnici će morati da čekaju mesec i više dana, a prava pomama vlada za „fijatom 500“, hjundaijem i10“, „dačijom logan MCV“, „pežoima 206 sedan“, „opel korsama“... Opšta pometnja koja je nastala za najnovijim bavarskim adutom „BMW X6“ iznenadila je i same predstavnike ove čuvene kompanije. Bez obzira na cenu od 85.000 evra za ovim modelom vlada prava manija, međutim, novi terenac sa propelerom još nije na prodaju.

Jedna od najvećih premijera ovog sajma koju je generalni uvoznik „Sitroenovih“ vozila, kompanija „Vitro grup“, odmah posle Ženeve dovezla je najnoviji model „sitroen C5“, koji pripada višoj srednjoj klasi. Vozilo se proizvodi u varijantama sa tri benzinska i četiri dizel motora. Model „C5“ se pravi i u verziji karavana, a na tržištu Srbije, početna cena sa PDV-om iznosi 21.900 evra.

Pored modela „i10“, „Hjundai auto Beograd“ predstavio je karavan verziju odličnog kompakta „i30“, koji beleži odličnu prodaju na srpskom tržištu.

„HONDA HIBRID“ VELIKA PREMIJERA

„Honda sivik hibrid“ jedan je od najvećih premijera salona. U proseku troši oko 4,8 litara i sa jednim rezervoarom može da pređe neverovatnih 1.160 kilometara. „Delta motors“ je u Hali 1 dovezla šest BMW i jedan „mini“. Najjeftiniji BMW 116i“ košta 21.500 evra, a najskuplji BMW X5 3.0 košta 94.731 evra. Serija 1, 3, 5 i 7, tokom sajma je ponuđena pod posebnim promotivnim uslovima. Putem operativnog lizinga na 5 godina dobija se osiguranje tokom čitavog vremena trajanja lizinga, kao i putno i obavezno osiguranje za prvu godinu.

„Alfa romeo brera“ sija na štandu kompanije „Delta automoto“. Ovu skulpturu za koju su mnogi mišljenja da je najlepša tvorevina na svetu, posetioci sajma imaju priliku da prvi put vide uživo.

„Verano motors“ ukrasio je hale novim „lavom“, modelom „pežo 308“. Tu je i „Pežoov“ laki terenac 4007, jedan od najinteresantnijih modela na sajmu.

Na štandu „Tojote“ je 11 automobila. Prvi put, domaća publika videće ekskluzivni „lend kruzer V8“. „Tojota Srbija“ koristi ovu izložbu da ponovo naglasi svoju posvećenost viziji stalnog napretka i nepokolebljivu potragu za primenjivim rešenjima koja što manje narušavaju životnu sredinu. „Tojotina“ vodeća hibridna tehnologija je u srži ove strategije.

„Grand motors“, generalni uvoznik „Fordovih“ vozila, odobrava značajne popuste za sve modele od 1.570 do čak 3.180 evra i izlaže tridesetak vozila iz programa tri brenda - „Forda“, „Volvoa“ i „Lend Rovera“.

Ključne reči: