nedelja 17. februar 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Rusija traži za danas sednicu Saveta bezbednosti

Rusija traži za danas sednicu Saveta bezbednosti

MOSKVA - Rusija se zalaže za sazivanje vanredne sednice SB UN za danas, da bi još jednom upozorila zapadne partnere na opasnost brzopletih i jednostranih poteza u procesu utvrđivanja statusa Kosova, javlja Itar-Tas. Prema saznanjima Tanjuga, Srbija namerava da posle najavljenog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosmeta odmah reaguje u SB UN. Šef misije Srbije pri UN Pavle Jevremović ovlašćen je da „aktivira“ Odluku Vlade Srbije o poništavanju protivpravnih akata privremenih organa na Kosmetu o proglašenju jednostrane nezavisnosti.

Rusija će sprečiti članstvo Kosova u UN i Oebs - Predsednik Spoljnopolitičkog odbora Ruske dume Konstantin Kosačov izjavio je da Rusija nikada neće dozvoliti da nezavisno Kosovo postane članica UN i Oebs, najavivši odluke koje će Moskva samostalno i zajedno s drugim zemljama doneti kao odgovor na odluku Prištine da proglasi nezavisnost. On je rekao da će, ako vlasti u Prištini proglase danas nezavisnost, Rusija odmah zatražiti hitnu sednicu SB UN, na kojoj će tražiti da odluka kosovskih Albanaca bude proglašena ništavnom i protivpravnom. - Samostalno ćemo doneti neke odluke kao odgovor na taj čin, ali istovremeno razmatramo i rešenja koja će Rusija doneti zajedno sa drugim zemljama. Rusija nikada neće priznati nezavisnost Kosmeta. To je isključeno zauvek - istakao je on.

 - Kosovski presedan stvoriće probleme uz ruske granice, a oni koji se odluče na priznanje nezavisnosti Kosova snosiće odgovornost za dramatičan razvoj situacije u Evropi i svetu, izjavio je juče stalni predstavnik Rusije pri NATO Dmitrij Rogozin, prenosi Tanjug.

Ključne reči:

Komentari

Rusi se vise zalazu za Kosmet , nego nas vlada .Dok nasi vojnici cuvaju decu po obdanistima Rusi zaostravaju odnose .Naravno da znaju da NATO zemlja na tlu Srbije znaci opasnost i za Rusiju , samo Evropa grakce kao guska , po necijoj zapovesti.Kao sto napisah , nasi vojnici nemaju vremena da brane Kosmet , jer ko ce pobogu da cuva decu po obdanistima .Dosta vise laganja i prebacivanja , znamo dobro ko je ko i za koga radi a ti za koje rade , naibjaju nam klinove ispod nokta .Postali smo ovce koje bleje jedno te isto i jadni smo .Bolje da se svi sakrijemo u misiju rupu .Jedini pravi Srbi su oni na Kosovu .Treba imati hrabrosti i ziveti u osinjem gnezdu .Mogu samo da im se divim.

Vreme je da se kaze NE Evropi i Americi njihovoj selektivnoj demokratiji zasnovanoj na dvostrukim standardima.

Ona srpska gospoda koja su toliko pro-evropski nastrojena misle da su Evropa i Amerika
vecne kategorije, da ce zauvek vedriti i oblaciti ostatku sveta.

Na njihovu veliku zalost, Evropa i Amerika su slabije nego sto se to na prvi pogled cini.

Evropa je niko i nista bez Amerike, a Amerika (jedina preostala imperija zla) ima svojih problema
preko glave. Americki rat protiv takozvanog terorizma je jedna izmisljotina koja se vesto plasira obicnim Amerikancima, a u stvari je nista drugo nego rat za ocuvanje Izraela kao kolevke jevrejske civilizacije. Pri tome se ne biraju sredstva da se potcini vecinsko palestinsko stanovnistvo na svojim teritorijama, a kada su to isto radili drugi da zastite svoja ``istorijska prava" (Srbi na Kosovu ili Rusi u Ceceniji)
e onda su ti isti Jevreji bili najveci protivnici ``etnickog ciscenja" i potpirivali americku javnost na vojnu akciju (secate li se zloglasnog Holbruka i odvratne Olbrajt, koji su igrom slucaja Jevreji).
Posebno su kivni na Rusiju jer ona nije ni za vreme SSSR ni u novijoj istoriji (za razliku od Amerike) dozvolila da im Jevreji upravljaju svim polugama vlasti. Nijedan Jevrej nema pozitivno
misljenje o Rusiji i cinice sve da napakosti Rusiji (i onima koji su potencijalni prijatelji Rusije).

Amerika ne razume jezik medjunarodnog prava, ona samo razume jezik sile i pretnji. Ona je gluva na tudju muku i bol, ali itekako oseca i svoju najmanju bol. Ona falsifikuje istoriju: Jevreji su prosli kroz holokaust (koji se NE SME zaboraviti i koji nikada nece biti proslost), a Srbi su mozda prosli kroz blazu verziju holokausta (ali to treba zaboraviti jer to je proslost); minimizuju ulogu SSSR u pobedi nad fasizmom (iako je jasno cija se zastava prva zavijorila nad osvojenim Rajhstagom) perfidno izjednacavajuci nacisticke zlocince sa Rusima (kao oba sistema su bila totalitarna). A u stvari, iza svega toga se krije americki veciti strah od Rusije i Rusa. Mislili su da ce rasclanjivanjem SSSR zadati smrtni udarac Rusiji, ali nisu! Rusija se digla, a oni, kukavni Amerikanci, padaju u svakom pogledu. I ne samo to, doce im glave taj njihov rat protiv terorizma: nagrabusili su u Iraku (i ko zna koliko ce jos Amerika krvariti tamo), a ni Afganistan im ne ide bolje.

Pitanje je samo dokle ce najnizi sloj americkog drustva ici u vojsku (koja se regrutuje na dobrovoljnoj osnovi, a u stvari je prihvatiliste za one koji nemaju drugog izbora osim zivota na ulici ili u zatvoru) i ginuti za ciljeve jevrejskih i ostalih lobija. Kada taj izvor topovskog mesa presusi, Amerika ce da zavrsi svoju pricu jednom zauvek i da zuzme onu poziciju koja joj pripada kao RAVNOPRAVNOM CLANU medjunarodne zajednice, a ne kao DIKTATORU.

Tako, draga pro-americka srpska gospodo, nemojte se previse uzdati u Ameriku. Napravite alternativni plan jer Amerika posrce i pada. Nemojte da zurite u zloglasni NATO (recidiv hladnog rata), kriminalnu organizaciju koja nema nijedan razlog da postoji osim da zastrasuje Rusiju sa ciljem njenog konacnog pokoravanja i otimanja njenih prirodnih bogatstava.

Ja mislim da je buducnost u cvrstom vezivanju Srbije za Rusiju BEZ ODLAGANJA: omoguciti Rusiji
da otvori vojne baze, postaviti nuklearne rakete u Srbiji i okrenuti ih prema Evropi ( isto lonako kao sto ce Amerika postaviti rakete u Ceskoj i Poljskoj).

Kao sto znamo, Rusija igra konstruktivnu ulogu u medjunarodnim odnosima, za primer svim evropskim i ostalim demokratijama. Ruska politika je prinicpijelna, transparentna, i zasnovana na vladavini prava (a ne sile) uz puno uvazavanje drugih naroda i drzava.

Okanimo se Amerike, ona je proslost, ona ce da nestane sa svetske scene isto onako kao sto je nestao Sovjetski Savez. Mnogo je ta Amerika zgresila u poslednjih 50 godina da bi je Bog i dalje cuvao.

Lepo je biti pragmatican, ali je jos lepse verovati u Boga: pravda ce uvek pobediti. Noj nije izmakao
ni Sovjetski Savez (koji je gresio na svoj nacin), pa nece ni Amerika.

Srpska pro-americka i pro-evropska gospodo (i srpska vladajuca garnituro), da li vise verujete u Ameriku (i njihove evropske vazale) ili Bozju pravdu?

Izjasnite se, nema vise cekanja.