nedelja 17. februar 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Hronika - ukratko...

Hronika - ukratko...

Poginuo suvozač

 KRAGUJEVAC - Zoran Pavićević (21) iz Toponice poginuo je u subotu ujutro oko tri sata u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Pretokama kod Knića.
Pavićević se nalazio na mestu suvozača u „jugu“ kojim je upravljao Predrag R. (24) takođe iz Toponice. Vozilo se kretalo iz pravca magistralnog puta Kragujevac - Mrčajevci prema Kusovcu. Najverovatnije zbog neprilagođene brzine i sumnje da je vozač bio pod dejstvom alkohola, „jugo“ je sleteo sa kolovoza i prevrnuo se. Pavićević je na licu mesta podlegao povredama, dok je Predrag R. zadobio lake telesne povrede i zadržan je na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu. Protiv Predraga R. biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

B. K. (Sina)

Starica stradala u požaru na svom imanju

 NIŠ - Starica Letica M. (88) iz Svrljiga stradala je u požaru koji je zahvatio njeno imanje, saopštila je juče niška policija, a prenela Beta. Kako se navodi, požar se dogodio u četvrtak u 22 sata na ekonomskom objektu. Uzrok požara je nepažnja pokojne Letice M. koja je ložila vatru u objektu.

Suđenje Luki Bojoviću počinje 20. februara

 BEOGRAD - Suđenje Luki Bojoviću i još trojici optuženih zbog neovlašćenog držanja vatrenog oružja i falsifikovanja isprava trebalo bi da počne 20. februara pred sudskim većem sudije Bojane Paunović. Pored Bojovića, na optuženičkoj klupi naći će se i Ilija Novović, Veljko Banović, zvani Votka, i Milan Vajagić. Banoviću će se suditi i zbog trgovine drogom, pošto je prilikom hapšenja kod njega pronađeno devet grama heroina i šest grama marihuane. Vajagić će odgovarati samo za falsifikovanje lične karte, a svi osim njega nalaze se u pritvoru. Bojović i Banović uhapšeni su krajem septembra prošle godine, kada je policija saopštila da je reč o vođama jedne od najopasnijih kriminalnih grupa koje su pružale utočište određenim pripadnicima zemunskog klana, međutim optužnica ih za to ne tereti. Policija je kod njih u stanu pronašla više automatskih pušaka, dva pištolja i pet prigušivača.
Novović je uhapšen u oktobru.    

Presuda posle 15 godina

 PODGORICA - Gojko M. Nešovanović (35) iz Ivanjice, državljanin Republike Srbije, osuđen je na šest godina zatvora zbog ubistva Zorana Maletića u vojnom odmaralištu „Valdanos“ kod Ulcinja, prenose podgoričke novine. Presudu je u Višem sudu u Podgorici izreklo krivično veće sudije Seke Piletić. Nešovanović je kao vojnik, 13. oktobra 1992, u prostorijama za dežurstvo u vojnom odmaralištu „Valdanos“ sa umišljajem ubio Maletića ispalivši iz automatske puške M 70 jedan hitac pravo u srce. Istraga u ovom procesu započela je u Vojnom sudu u Podgorici, a obuhvatila je, osim Nešovanovića, i još jednu osobu. Kasnije je predmet dodeljen podgoričkom Višem sudu. Nešovanović se nalazio na slobodi, a u pritvoru je od 3. jula 2006. godine. U obrazloženju presude sudija je navela da nije bilo svedoka, već da je presudan bio nalaz veštaka balističara.