četvrtak 17. januar 2008.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Fidel je govorio dva sata, a ja pola, našalio se brazilski predsednik

Lula da Silva: Kastro ponovo preuzima ulogu

Fidel je govorio dva sata, a ja pola, našalio se brazilski predsednik

Kubanski lider Fidel Kastro je „neverovatno lucidan“ i dovoljno zdrav da preuzme političku ulogu na Kubi, izjavio je juče u kubanskom glavnom gradu brazilski predsednik Luis Injasio Lula da Silva, prenosi Tanjug.

„Mislim da će Fidel uskoro preuzeti svoju političku ulogu na Kubi, njegovu istorijsku ulogu na Kubi i u globalizovanom svetu“, izjavio je predsednik Brazila novinarima na havanskom aerodromu, po završetku 24-časovne posete Kubi.

Tokom posete, Lula da Silva se više od dva sata zadržao u razgovoru sa Fidelom Kastrom (81), prenela je agencija Rojters.

„Fidel je govorio dva sata, a ja pola“, našalio se brazilski predsednik u razgovoru sa novinarima posle susreta.

Kubanski lider nije viđen u javnosti od kako je u julu 2006. podvrgnut hitnoj hirurškoj intervenciji, zbog koje je vlast privremeno predao svom bratu Raulu.

On je, međutim, od tada mogao biti viđen na fotografijama ili video snimcima, a objavljivao je i političke komentare u državnim medijima.

Sa ovog susreta, tokom kojeg je gost ponudio domaćinu milione dolara kredita i pomoć u traženju nafte u Meksičkom zalivu, brazilskim novinarima prikazane su dve fotografije, na kojima kubanski lider izgleda dobro, kao i na poslednjim viđenim prošlog oktobra, naveo je Rojters.

Komentari

Pa jel Fidela Kastra kloniraju? Jadna Kuba i njen narod....