nedelja 16. septembar 2007.
RSS
• Glasno •
Početna > Glasno > „Vajt Strajps“ otkazao sve turneje

„Vajt Strajps“ otkazao sve turneje

LONDON - Američki bend „Vajt Strajps“ otkazao je i britansku turneju, dan nakon što je saopštio da neće održati turneju po SAD zbog zdravstvenih problema bubnjarke Meg Vajt. Britanska turneja trebalo je da počne u Glazgovu krajem oktobra, a završetak je planiran 2. novembra u O2 areni u Londonu. To bi bila do sada najveća britanska turneja detroitskog dua, povodom uspeha koji su postigli novim albumom „Icky Thump“.

„Vajt Strajps“ je saopštio na svom sajtu da odlaže turneju zbog akutne anksioznosti Meg Vajt, izvinjavajući se obožavaocima, i naveo je da mrzi što ih razočarava.

Detroitska grupa prvi put je stigla na vrh britanske liste albuma izdanjem „Elephant“ 2003. godine, koji je doveo i do njihovog prvog vrha na britanskoj listi deset najboljih singlova, zahvaljujući hitu „Seven Nation Army“. U SAD, ipak, nikad nisu dostigli prvo mesto na listi albuma.

Ovaj bend je u Srbiji prvi put nastupio pre dve godine, a posle koncerta na Egzit festivalu u Novom Sadu obišao je i Muzej Nikole Tesle u Beogradu, budući da mu je taj čuveni naučnik jedna od inspiracija.

Ključne reči: