sreda 15. avgust 2007.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Na Rudniku poginuli dekan i njegova supruga

Na Rudniku poginuli dekan i njegova supruga

GORNJI MILANOVAC - Novo (67) i Ruža (61) Dubovina iz Beograda izgubili su živote u stravičnom udesu koji se dogodio u ponedeljak oko 19 sati na delu Ibarske magistrale preko Rudnika, kod sela Brezovica. Novo Dubovina je bio dekan Stomatološkog fakulteta u Foči, koji se nalazi u sastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Nesreća se dogodila, prema izjavi Irene Jestrović, dežurnog istražnog sudije Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu, tako što je vozilo marke „alfa romeo“, registarskih oznaka BG-823-980, kojim je upravljao Novo Dubovina, krećući se u pravcu Beograda, nepropisno, preko pune linije, preticalo čak dve kolone vozila zbog čega je u punoj brzini naletelo na kamion sa prikolicom marke „volvo“, registarskih oznaka ČA-880-63, za čijim volanom je bio Vladimir Janković (38) iz Atenice kod Čačka. Kamion koji se kretao trećom saobraćajnom trakom ka prevoju Rudnik od siline udara izgubio je kontrolu zbog čega je prešao preko dve suprotne saobraćajne trake i survao se u kanal pored puta. Na licu mesta život je izgubio Novo Dubovina, dok je Ruža Dubovina, verovatno supruga nastradalog Nova, od zadobijenih povreda preminula na putu ka milanovačkoj bolnici.

Ne povređen, ali vidno uzbuđen Vladimir Janković, vozač kamiona, izjavio je da je učinio sve da izbegne nesreću, ali da u tom trenutku, zbog brzine automobila koji mu je dolazio u susret, ništa nije mogao da učini kako bi izbegao nesreću. Takođe, mnogobrojni očevici nesreće potvrdili su da nesreća nije mogla da bude izbegnuta zbog prevelike brzine kojom se kretao „alfa romeo“.

Zbog udesa, saobraćaj na Ibarskoj magistrali bio je u prekidu oko dva sata, a stravične slike udesa bile su još strašnije u trenucima kada su vatrogasci iz Gornjeg Milanovca uz mnogo napora izvadili telo nastradalog Nova Dubovine iz potpuno smrskanog automobila.

Komentari

Mislim da ne treba da stampate slike gde se vide poginuli.Pre svega iz postovanja prema nastradalima.

Ako je istina da je dekan ( u 67-oj godini dekan, valjda je trebalo da bude vec u penziji ), vozio brzo i preticao ne postujuci propise, treba pokazati slike. Neka mu je laka zemlja i pokoj dusi, ali mogao je da ubije jos nekog. Gde je zurio i zasto ? Neka svi vide sta se desava, kada ne ponesu mozak sa sobom . Mozda ce se neko zamisliti i usporiti, a samim tim spasti drugog.

slazem se sa komentarom da ovakve slike ne treba objavjlivati - iz postovanja prema mrtvima ali i prema zivima
ako bas mislite da ima zainteresovanih onda ,mozda, ostaviti link na sliku , pa ko zeli neka pogleda - ovako nema puno izbora , dok shvatite sta vidite , kasno je da izbrisete iz secanja

Zasto ovaj "profesionalni " fotograf nije prisao blize i uslikao vise detalja.Mozda bi ,sa detaljnijim slikama i vise krvi na njima,vase novine dobile veci tiraz.Ovo pokazuje na sta se srozala novinarska profesija kod nas.Da zivimo u nekoj normalnoj zemlji advokat porodice ovoga nesrecnog coveka bi vam vec pokucao na vrata.

Imajte ljudskosti i nemojte pokazivati ovakve stravicne slike. Ovo mogu videti i deca, ovakve slike su za specijalne sajtove gde ljudi zele da gledaju mrtve i unakazene ljude.

Primecujem da Glas javnosti prednjaci u pokazivanju ovakvih slika - druge novine imaju vise obzira.

Najstroze kritike.

Poslednji pozdrav Dr Dubovini!
Pacijentica iz Trebinja

Poslednji pozdrav doktoru Dubovini
Trebinje