nedelja 15. jun 2008.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Mala pljeskavica na kajmaku

KUHINJA POZNATIH - Toma Jovanović („Blek pantersi“)

Mala pljeskavica na kajmaku

Ove nedelje, svoje kulinarsko umeće pokazao nam je Toma Jovanović. On je za nas spremio malu pljeskavicu na kajmaku. Za ovaj specijalitet, potrebno je 250 grama junećeg mlevenog mesa, crni luk i kajmak.
NaČin pripreme: Umesiti mleveno meso sa crnim lukom. Onako razvučeno i formirano peče se na roštilju oko šest minuta. Zatim se prelije kajmakom i služi sa crnim lukom.
- Predlažem pre i posle pljeskavice viski sa ledom - kroz smešak će simpatični Toma. Za one sa „plićim džepom“ dobra je domaća rakija ili vinjak kao aperitiv, a potom „udri“ po pivu ili špriceru - dodao je Jovanović.