nedelja 15. jun 2008.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Arkanovac - evropejac

Ko je ovaj čovek - Dragan Marković Palma, predsednik JS

Arkanovac - evropejac

POČETAK - Rođen je 2. maja 1960. godine u selu Končarevu u blizini ondašnjeg Svetozareva, današnje Jagodine.

DETINJSTVO - Odrastao je na selu u imućnoj porodici. Uvek je bio ponosan na svoje „seljačko“ poreklo i kada god mu se ukaže prilika, za sebe govori da je, pre svega, „dobar domaćin“, pa tek onda političar. Kada je napunio 18 leta, roditelji su ga uz harmoniku, iće i piće ispratili u vojsku, koju je služio u „bratskoj“ republici Hrvatskoj.
NACIONALNOST: Srbin
VEROISPOVEST: Pravoslavac
OBRAZOVANJE: Kako se i gde školovao Palma nema podataka, barem ne na zvaničnom sajtu opštine Jagodina, čiji je dugogodišnji predsednik, ali ni na zvaničnom spisku poslanika parlamentarnih stranaka u novom skupštinskom sazivu. Stoji samo, stručna sprema - privatni preduzetnik! Prema nezvaničnim podacima, završio je takozvanu Školu učenika u privredi. KARIJERA: Proglašen je za najboljeg menadžera i preduzetnika Srbije u 1995. godini. Vlasnik je kompanije koja zapošljava preko 100 radnika i u čijem sastavu, osim televizije Palma plus (koja pokriva 2/3 Srbije), posluje i preduzeće za transport.

STRANAČKI ANGAŽMAN: Sredinom devedesetih godina zajedno sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Borislavom Pelevićem osniva Stranku srpskog jedinstva. Kada je 1998. godine stranka sedište preselila u Jagodinu, postao je potpredsednik. Bio je jedini odbornik Arkanove stranke u Jagodini posle izbora ‘96, koje je dobila koalicija „Zajedno“. Pamtiće se izjave o njegovoj večnoj odanosti i kumstvu sa komandantom Srpske dobrovoljačke garde. Svojevremeno je nezvanično pominjan i u vezi za optužnicom u Hagu, ali ona nikada nije podignuta. Posle petooktobarskih promena, SSJ osvaja 14 poslaničkih mandata i ulazi u Skupštinu, iznenadivši celokupnu srpsku političku javnost prešavši cenzus. Međutim, sledi razlaz sa Pelevićem i 15. februara 2004. godine Palma osniva Jedinstvenu Srbiju, koja je jedina parlamentarna partija čije sedište nije u Beogradu, već u srcu Pomoravlja. Na prošlim izborima bio je zajedno u koaliciji sa Velimirom Ilićem i Vojislavom Koštunicom, ali na poslednjim se ipak priklonio socijalistima i penzionerima. Trenutno je predsednik opštine Jagodina, a od pre nekoliko dana verifikovan mu je mandat u Narodnoj skupštini.

ZANIMLJIVOSTI: Od Jagodine je napravio pravi mali srpski „Diznilend“. Ova opština u bogatoj turističkoj ponudi ima i čuveni „Akva park“, koji je završen u rekordnom roku i u jeku sezone ima oko 10.000 kupača. Tu je i zoološki vrt, na koji bi bile ponosne i velike evropske metropole, muzej voštanih figura, zatim klizalište, rampe za skejtere...
Čuven je njegov „biser“ kada je „mrtav ozbiljan“ rekao da mu od svih muzičara u Jagodini jedino nisu svirali „Betoven i Šopen jer je bio mnogo mali kada su oni bili popularni“. Na globalnom pretraživaču „Jutjubu“, video-klipovi čiji on glavni akter ubedljivo imaju najviše posetilaca od svih srpskih političara. Ove skorije „provale“ su daleko „umnije“ poput - „ne sipa se patriotizam u traktor“...

Komentari

Da je seljak vidi se od prve. Da je nepismen i to se primjecuje, jer njgovi govori mogu se pripisati deci od 10 godina. On nema pojma o politici, ali ima pojma o kriminalu. On je izgleda izmislio neku novu ekonomiju za koju bi trebao dobiti Nobelou nagradu, ako ga predloze Dinkic i Djelic. On naime moze da iz jedne vrece izvuce toliko para koliko mu treba, a kako je puni to je njegova tajna. Daklen jednom rukom daje a drugom uzima mnogo vse, ostatak ide na njegov konto, jer drzavni nije siguran, to kontrolise Dinkic i Djelic i sve viskove odmah uzimaju sebi. Nije mu valjao Pelovic sada mu ne valja niti Arkan, a isto tako bas ga briga sto Cecu maltretira Tadic i njegov klan, nije njegovo da brani saborcu zenu i decu. Taj napuhni klovn iz Jagodine nezna da su Arkanovi momci svi pomalo emotivni pa bi mogao zbog ove svoje odluke da dobije probleme. Naravno preti njemu i mafija i to je javna tajna, dali mu 250.000 € a on nikako da vrati, a znate kao vrtoglavo ide kamate, sad je to dug od 750.000 pa ti sad vidi zasto on pljuje na ideale. On zeli da izvuce celu glavu i to mu je Tadic i predlozio, jer on za ovaj dug takodjer zna posto duguje njegovoj mafijaskoj grupi.Do se srbi osvjeste nece vise biti srbije, ostat ce samo beogradski pasaluk.

A da je Palma kojim slucajem radikal ili narodnjak, za tebe bi sigurno bio narodni heroj.
Ma, idi, begaj...

Tipican primjer srpskog seljaka ala Velimir Ilic i kompanija a pare pa zna se pokupili u Bosni i Hrvatskoj od nafte i zlato sa ruku i vratova ubijenih Mrcina stara sad se ko fol angazira u politici i pere savjest. Arkan i Pelevic koje drustvo.