utorak 15. januar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Počinje bitka za Olimpijske igre

Odbojkašice Srbije otputovale na kvalifikacioni turnir u Hale

Počinje bitka za Olimpijske igre

S namerom da izbore olimpijsku vizu, najbolje odbojkašice Srbije otputovale su u nemački grad Hale, koji će od 15. do 20 januara biti domaćin kvalifikacionog turnira za plasman na OI u Pekingu. Pred početak takmičenja s kojeg će samo pobednik izboriti kartu za put u glavni grad Kine, selektor naših odbojkašica Igor Kolaković nije krio optimizam.

- Rusija je favorit u našoj grupi i naša najveća želja je da igramo finale s njima. Rumunija će u Hale doći u najjačem sastavu, dok će Hrvatska biti oslabljena. Sigurno je da Srbija u ovom trenutku ima kvalitetniji tim od ove dve reprezentacije i to će dokazati na terenu - poručio je Terzić, ističući da je zadovoljan formom tima, s obzirom na to da su pripreme kratko trajale.

Istim povodom kapiten Vesna Čitaković-Đurišić je uverena da će Srbija biti uspešna u kvalifikacijama.
- Volele bismo da već sada izborimo vizu za Peking. Daćemo sve od sebe, ali ako ne uspemo, imaćemo šansu i u Japanu. Takođe iz Nemačke sa kvalifikacionog turnira 2006. otišle smo na Svetsko prvenstvo u Japanu, odakle smo se vratile s našom prvom medaljom. Nadam se da će tako biti i ovoga puta - poručila je Vesna Čitaković - Đuirišić, kapiten.

SUTRA PROTIV RUMUNIJE

Pred polazak na put selektor Terzić je saopštio sastav reprezentacije. Tehničari: Ognjenović, Simanić. Libero: Ćebić. Korektori: Đerisilo, Brakočević. Blokeri: Čitaković, Avramović, Veljković. Primači: Nikolić, Molnar, Vesović, Malagurski.
Prvi meč u Haleu u grupi A, odbojkašice Srbije odigraće drugog dana takmičenja, sutra od 20 časova protiv Rumunije. Potom će u četvrtak, 17. januara, igrati protiv Hrvatske (17.30), a u petak, 18. januara, protiv Rusije (17.30). U grupi B igraće domaćin Nemačka, Holandija, Turska i Poljska. Pobednik turnira izboriće plasman na OI u Pekingu, dok će ostali imati još jednu šansu na turniru koji će u maju biti odigran u Japanu.

Ključne reči: